Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Explozie într-un bloc de locuinţe din Suceava

explozie-intr-un-bloc-de-locuinte-din-suceava

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Suceava, pompierii salvând cu scara mecanică zece locatari afectaţi de fumul şi gazele toxice degajate şi acordând primul ajutor pentru patru locatari intoxicaţi cu monoxid de carbon, potrivit Mediafax.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, o explozie urmată de un incendiu s-a produs duminică dimineaţă, într-o garsonieră situată la al doilea etaj al unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava, iar pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD sub coordonarea primului-adjunct al inspectorului şef, colonelul Dan Hoffman.
La sosirea pompierilor, incendiul era puternic, fiind degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice, iar din această cauză mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor.
Pentru aceştia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice, fiind salvaţi zece locatari, din care trei minori, în timp ce locatarii de la parter şi de la primul etaj, aproximativ 15 persoane, au reuşit să iasă din clădire înaintea sosirii militarilor.
Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50, după aproape patru ore de intervenţie.
În incendiu, au ars mobilierul, articole textile şi obiecte de uz casnic, aflate în interiorul garsonierei, s-au degradat uşile de la intrarea în locuinţele de pe palierul etajului al doilea, tâmplăria din lemn a unui balcon, tâmplărie din PVC, geamuri termopan, zugrăveala pereţilor, dar şi alte bunuri.
Cauza probabilă de producere a evenimentului este în curs de stabilire.
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a menţionat că respectiva locuinţă nu era racordată la reţeaua de gaze naturale, iar proprietarul nu era acasă.
O comisie mixtă formată din poliţişti şi pompieri face cercetări pentru stabilirea cauzei acestui incendiu„, a spus Găleată.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Explozie într-un bloc de locuinţe din Suceava”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI