Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Federatia Asociatiilor de Promovare Turistică din România salută înfiintarea unui Minister al Turismului

Corina Martin
Federația Asociațiilor de Promovare Turistica din România (FAPT) salută înființarea unui Minister al Turismului, un prim semn al importanței pe care industria ospitalității o are și un angajament guvernamental pentru a deveni cu adevărat unul dintre pilonii economici solizi ai României.

Așteptările Federației de la noua structură sunt de a cristaliza și finanța o strategie de dezvoltare și o politică de promovare coerente, de a susține produse turistice de calitate, relevante României și competitive pe plan internațional, de a întări cooperarea cu regiunile turistice, dar și de a asigura un cadru predictibil și transparent pentru mediul privat astfel încât turismul să contribuie cu 6% în PIB și să ajungem la cel puțin 10 milioane de turiști în următorii 10 ani.
FAPT dorește să se implice alături de Minister în definitivarea Legii Turismului, lege care să reglementeze în sfârșit statutul de Organizații de Management al Destinației, structuri create pe baza parteneriatului public privat, formulă de cooperare care are capacitatea reală de a genera și implementa politici durabile de dezvoltare și promovare a turismului la diferite niveluri administrative. Experiențele pe care le avem deja arată că destinații turistice consacrate precum Litoralul, Delta Dunării, Sibiul, Brașovul, Prahova, Neamț, Oradea, Timiș funcționează mai bine și mai structurat de când au adoptat acest mod de lucru.
Salutăm decizia de înființare a Ministerului Turismului, un pas major pentru reforma turismului românesc. A sosit momentul unei schimbări fundamentale de abordare a turismului românesc, o schimbare structurală şi absolut necesară. Forma de organizare a dezvoltării şi promovării turismului românesc şi întreaga abordare a acestui sector economic trebuie să treacă la pasul pe care România l-a întârziat deja nepermis de mult. Organizațiile regionale au făcut paşi importanţi lucrând deja, de 10 ani, în Parteneriat public-privat, autorităţi locale, patronate, aeroporturi, ONG-uri, camere de comerţ, operatori privaţi din industrie, sub umbrela Asociaţiilor de Promovare şi Dezvoltare a Turismului”, a declarat într-un comunicat, Corina Martin, preşedinte al  Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.
Toți membrii FAPT urează succes domnului Ministru Mircea Titus Dobre și echipei sale în dezvoltarea destinației turistice România.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Federatia Asociatiilor de Promovare Turistică din România salută înfiintarea unui Minister al Turismului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI