Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Finanţări de 25 milioane de euro pentru cercetare în domeniul medical

finantari-domeniul-medical

Ministerul Fondurilor Europene lansează, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşerea Competitivităţii Economice (POS CCE), Axa prioritară 2, o nouă cerere de proiecte în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare. Proiectele pot fi depuse în perioada 25 septembrie – 24 octombrie a.c.
Competiţia are în vedere finanţarea unui proiect complex, de interes naţional, în domeniul sănătăţii, cu scopul prevenirii bolilor cu potențial evolutiv invalidant sau letal, susţinut de Ministerul Sănătății.
O societate dinamică este o societate cu cetăţeni sănătoşi. O societate puternică este o societate capabilă să ofere servicii medicale de calitate. De aceea, cred că domeniul sănătăţii trebuie să fie prioritar pentru orice guvernare. Vizitând spitalele din România, am constatat că multora le lipseşte tehnologia indispensabilă diagnosticării unor leziuni cu potenţial letal. Am ţinut, aşadar, ca prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, să alocăm 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achiziţionarea de angiografe. Şi nu mă opresc aici. Colaborez cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru identificarea unor modalităţi prin care românii să poată beneficia de tratamente cât mai performante şi de servicii medicale de calitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Banii vor fi alocaţi pentru efectuarea de cercetări în domeniul/ domeniile de interes naţional, prin utilizarea de angiografe achiziţionate prin proiect, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.
Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituţiile publice sau de drept public de interes naţional cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanţii trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare şi inovare (C198/2014).
NOTĂ:
Documentele necesare pentru lansarea acestei cereri de proiecte au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 24 septembrie a.c. și sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la următorul link: http://www.fonduri-ue.ro/poscce/

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Finanţări de 25 milioane de euro pentru cercetare în domeniul medical”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI