Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FMI recomanda Uniunii Europene sa simplifice regulile bugetare

Parliamente EuropeanUniunea Europeană ar trebui să-şi simplifice regulile bugetare complexe şi, de asemenea, să se concentreze în principal pe reducerea raportului datorie-PIB, a declarat marţi directorul Departamentului european al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Reza Moghadam, transmite Reuters.
Cei patru ani de criză a datoriilor suverane au condus la creşterea raportului datorie-PIB în cele 18 state din zona euro cu 30 de puncte procentuale, până la nivelul de 90%, ceea ce face din sustenabilitatea datoriei publice una dintre principalele preocupări pentru multe guverne.
Italia, care urmează să preia preia preşedinţia rotativă a UE în a doua jumătate a acestui an, este ţara cu cea mai mare datorie publică din UE după Grecia, datorie ce ar putea ajunge la 133,7% din PIB în 2014, după doi ani de recesiune. Premierul italian Matteo Renzi a declarat luna trecută că Italia va propune, la reuniunea Consiliului European din luna octombrie, ca ţările care intreprind reforme structurale să beneficieze de o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte normele UE, ceea ce înseamnă, în mod normal, mai mult timp pentru reducerea deficitului bugetar şi a datoriei publice.
Noi respectăm regulile şi tocmai pentru că le respectăm putem spune că o mulţime dintre aceste reguli ar trebui schimbate„, a declarat premierul italian. „La reuniunea din octombrie a Consiliului European vom incerca să propunem o iniţiativă în această direcţie: mai multe stimulente pentru cei care se angajează în reforme decisive„, a adăugat el.
Oficialii Comisiei Europene, care au sarcina de a se asigura ca reglementările UE sunt respectate, au declarat că atâta timp cât Italia se achită de promisiunile privind reducerea deficitului şi a datoriei, ajustarea normelor ar fi o idee bună. „Există o mulîime de variante pentru simplificare şi raţionalizare„, a afirmat Olli Rehn, comisar european pentru afaceri economice şi monetare.
Reza Moghadam a mai spus că UE ar trebui să-şi întărească mecanismele pentru respectarea regulilor bugetare. Chiar dacă are posibilitatea de a amenda ţările care încalcă în mod repetat regulile, UE nu a pedepsit nici o ţară. Mai mult, în 2003, când Franţa şi Germania au încălcat regulile bugetare, conflictul s-a finalizat mai degrabă prin modificarea regulilor decât prin pedepsirea celor care au încălcat regulile.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FMI recomanda Uniunii Europene sa simplifice regulile bugetare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI