Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FOTO/VIDEO: Maestrul DUMITRU LUPU a fost condus pe ultimul drum

Inmormantare Dumitru Lupu6
Dumitru Lupu, compozitorul care l-a făcut celebru pe Gabriel Dorobanţu cu melodia „Hai vino îar în gara noastră mică” a fost înmormântat astăzi.

Artistul a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, elevi și câțiva dintre artiștii din generația sa. Au curs lacrimi, s-au rostit regrete şi s-a aplaudat intens lunga şi memorabila activitate a maestrului în trecerea sa prin această lume.
Printre cei care au venit să-l conducă pe ultimul drum pe maestru se numără Zanfir Iorguş, fost primar al municipiului Mangalia, Aurel Papari, preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, Ion Botescu, preşedintele Senatului Universităţii „Ovidius”, Alexandru Arşinel, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, soții Monica si Horațiu Cherecheș, coregrafa Stela Cocârlea şi Corina Martin. La ceremonia de înmormântare a maestrului Dumitru Lupu a participat și solistul Daniel Iordachioaie.
Garda de Onoare însoţită de un trompet al fanfarei, a plecat împreună cu cortegiul funerar de la casa mortuară, la ora 11.00. Totodată, la casa mortuară s-a prezentat o fanfară civilă care a interpretat câteva din melodiile celebrului compozitor.
Cortegiul funerar a plecat de la casa mortuară spre Teatrul Fantasio, unde zeci de persoane au venit să-l conducă pe ultimul drum pe cel care a fost Dumitru Lupu.
În fața Teatrului a fost așteptat de oameni și o mică formație de instrumentiști care au cântat marșuri funebre. S-au auzit aplauze, Ileana Șipoteanu s-a plecat în fața celor prezenți, cu mâna la inimă, în semn de mulțumire, iar de acolo a ajuns la Universitatea „Ovidius”, acolo unde Dumitru Lupu a profesat.
Alexandru Arşinel a ţinut să-şi ia rămas bun de la cel care i-a compus primul cuplet. Alexandru Arșinel a declarat că acesta i-a fost prieten bun și că primul cuplet pe care l-a spus, cu mulți ani în urmă, era o creație a sa.
Faptul că astăzi am făcut un drum de peste 500 de kilometri doar ca să asist la această înmormântare nu este întâmplător. Sunt prieten cu Mitică încă de la primele lui apariţii când s-a angajat în radio şi pot să spun că primul cuplet muzical care mi l-a scris cineva vreodată a fost Mitică Lupu. Se intitula «Eu sunt frumos, deştept, şarmant». Versurile erau ale socrului primei sale soţii, Filip. A fost chiar un moment al meu de succes în acea vară. Ţin minte că l-am făcut şi pe litoral şi la radio şi la televiziune“, spune Arşinel. Apoi, a legat o strânsă prietenie cu Mitică, aşa cum îi zicea el. „L-am invitat în urmă cu câteva luni la un concert „Glume pe portativ“, pentru fostele glorii, spectacol care a avut loc la Teatrul Constantin Tănase“, spune Arșinel.

După slujba religioasă, Alexandru Arșinel a dorit să spună câteva cuvinte despre Dumitru Lupu: „Nimeni nu se aștepta ca Mitica să ne facă surpriza asta dureroasa. Am văzut la televizor şi i-am spus soției mele că trebuie să plec la Constanţa (…) Nu știți câtă pasiune a pus în profesia lui (…), nu știți ce calități a avut acest frate drag”, a mai spus marele actor vorbind despre pasiunea lui Dumitru Lupu şi lupta lui pentru Revista constănțeana (n.r. Teatru de Revistă Fantasio), azi dispărută”.

Cadru universitar de aleasă ținută academică, compozitor muzical cu numeroase șlagăre în palmares, soț și tată al unei familii devotate lumii muzicii ușoare românești, Dumitru Lupu va rămâne în memoria noastră ca un demn reprezentant al spațiului artistic românesc, care a oferit publicului vibrații ale scânteierii divine în numeroase acorduri muzicale. La ceas de prohodire, rugăm pe Bunul Dumnezeu să odihnească în cântări îngerești sufletul robului Său Dumitru și să aline durerea despărțirii din inimile soției Ileana și fiicei Dumitrana-Teodora” a declarat IPS Teodosie.

Prin piesele lui va fi nemuritor în sufletele noastre„, a declarat compozitorul Viorel Gavrilă. ”În ultima vreme se întâmplă din păcate foarte des să trebuiască să particip la astfel de evenimente. Singurul lucru care îmi trece acum prin minte este să îi rog pe cei care ne urmăresc să-și iubească artiștii atunci când sunt în viață că apoi…” a spus Daniel Iordăchioaie.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dumitru Lupu a fost scos din biserică, iar fanfara a intonat un marș funebru, după care a fost depus la Cimitirul Municipal Constanța.În vârstă de 65 de ani, Dumitru Lupu a plecat la ceruri sâmbătă dimineața, în timp ce lucra la o piesă nouă. S-a stins în brațele fiicei sale în urma unui stop cardiac.

A lăsat moștenire publicului un palmares impresionant. A fost inițiatorul Festivalului Mamaia Copiilor și a creat șlagăre care trec dincolo de barierele timpului, precum Mare albastră, Hai vino iar în gara noastră mică, sau Ce mult te-am iubit, interpretat chiar de soția sa.Compozitorul lasă în urma sa o bogată activitate artistică. Sute de cântece din fonoteca Radio-Difuziunii Române poartă semnătura lui Dumitru Lupu, ca şi numeroase spectacole şi filme pentru copii.Dumitru Lupu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler  Categoria B – Muzică, la data de 27 ianuarie 2014, de către preşedintele Traian Băsescu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FOTO/VIDEO: Maestrul DUMITRU LUPU a fost condus pe ultimul drum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI