Fregata „Regina Maria” de 12 ani în serviciul Forțelor Navale Române

Regina Maria
La data de 21 aprilie 2005, fregata „Regina Maria” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române. La momentul respectiv, a fost organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei.

Primul echipaj număra 203 militari și era structurat pe patru servicii de luptă: Operații, Logistică, Electromecanic și Mentenanță.
În 12 ani, nava a participat la numeroase misiuni NATO, precum Operația Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 și 2013. După deteriorarea situației de securitate din Marea Neagră, nava a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 și 2016. De asemenea, fregata a participat la numeroase exerciții naționale și multinaționale și a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului.
Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, dar dețin capabilități și pentru desfășurarea unor operațiuni umanitare sau de căutare și salvare pe mare.
Intrarea în serviciul Forțelor Navale Române a celor două fregate T22, „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO și să-și dezvolte deprinderile de luptă împotriva amenințărilor de orice natură.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Fregata „Regina Maria” de 12 ani în serviciul Forțelor Navale Române”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI