Gigi Becali, executat silit!

Gigi Becali executat silit

Fiscul încearcă să vândă încă o dată o clădire a UZINII MECANICE DRĂGĂŞANI SA, deţinută de omul de afaceri Gigi Becali. De data aceasta preţul este de 4 ori mai mic decât la licitaţiile trecute.
Este vorba despre o cantină p+1, suprafaţa construită la sol 618,75 mp, total suprafaţă construită 1.237,50 mp, pe care fiscul vrea 29.700 lei, la care se mai adaugă un teren aferent cantinei plus spatiu verde 800 mp în valoare de 3.750 lei. La licitaţiile trecute s-a pornit de la suma de 138.972 lei.
Becali deţine 90,7% din acţiunile SC UM Drăgăşani în valoare de 8.136.460 de lei. Acesta a cumpărat-o de la AVAS în 2004, iar în 2012 a fost obligat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească 307.000 de euro – penalităţi pentru nerespectarea obligaţiilor asumate prin caietul de sarcini al privatizării.
Pentru că Becali nu s-a conformat sentinţei judecătoreşti, în octombrie 2012, statul a început procedura de executare silită a uzinei, scoţând la vânzare mai multe active pentru recuperarea acestei datorii. SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA a fost scoasă la privatizare în anul 2003 de Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, iar în luna mai 2004, Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor au achiziţionat pachetul integral de acţiuni. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de peste 13,9 milioane de lei, reprezentând preţul pentru pachetul majoritar de acţiuni, investiţiile şi capitalul de lucru.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Gigi Becali, executat silit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI