Grindeanu: Legea vaccinării va aduce stabilitate și predictibilitate

Sorin Grindeanu
Legea vaccinării va aduce „stabilitate și predictibilitate” în acest domeniu, în care, de cele mai multe ori, în ultimii ani s-a acționat „pompieristic”, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu.

„Există în dezbatere publică, în acest moment, un proiect legislativ (…) Am cerut (…) din partea tuturor instituțiilor și nu numai să vină cu amendamente, astfel încât (…) să putem să creăm acel cadru absolut necesar pentru țara noastră și care să ofere (…) stabilitate pe acest domeniu și predictibilitate (…) De cele mai multe ori s-a acționat, în ultimii ani, (…) pompieristic. De fiecare dată apărea (…) câte un foc, într-o parte, se mergea, se stingea acel incendiu, apărea în altă parte. Nu e modul de lucru normal”, a declarat Grindeanu la evenimentul „Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”, de la Palatul Parlamentului.
Grindeanu a afirmat că este „inadmisibil” ca în România să existe an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor.
„Această situație a adus suferință acelor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuze pentru asemenea drame sau pentru faptul că am ajuns să raportăm situații în care, pe anumite tipuri de vaccinuri, doar unul din doi copii mai este imunizat. Viața unui om, a unui copil nu trebuie să depindă de soartă sau de o ladă frigorifică, în care să i se aducă vaccinul necesar de peste hotare, de exemplu”, a mai spus Grindeanu.
Potrivit premierului, înainte de a gândi campanii de informare sau obligativități în legătură cu vaccinarea, vaccinurile trebuie să fie disponibile pe piață. „Altfel, riscăm să ajungem într-o situație ridicolă, în care impunem sancțiuni, dar nu avem stocuri”, a spus Grindeanu.
Potrivit Agerpres, șeful Executivului a precizat că a cerut soluții pentru punerea în practică a cinci măsuri: instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului, modificarea legislației în privința modului de achiziție în cazul vaccinurilor, astfel încât procesul să fie transparent și predictibil, realizarea unui plan multianual a necesarului de vaccinuri în România, simplificarea procedurilor de calculare a prețurilor, realizarea unui stoc național de vaccinuri pentru situații speciale.
„Deciziile pe care le vom lua împreună trebuie să respecte măcar un ciclu electoral, astfel încât producătorii să-și poată face previziuni multianuale cu privire la necesarul de vaccinuri pentru țara noastră. În plus, îmi doresc ca toate aceste demersuri să fie făcute într-o strânsă colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății”, a mai afirmat Grindeanu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Legea vaccinării va aduce stabilitate și predictibilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI