Grindeanu: Nu am încălcat legea nici eu, nici ministrul Justitiei

Sorin Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că nu a încălcat legea nici el, nici ministrul Justiției, Florin Iordache, și a adăugat că nu este posibil ca în Parlament Codul penal să nu mai fie modificat de ani buni.

„Eu n-am imunitate și dacă aș avea aș spune același lucru. Nu am încălcat legea cu nimic, nici eu nici domnul ministru a Justiției. Am cerut să se respecte procedurile, am cerut în ședința de Guvern și am întrebat: ‘S-au respectat toate procedurile și tehnice și ceea ce ține de Ministerul Justiției’? ‘Da’. Aduc aminte că, în urmă cu câteva luni, s-a mai adoptat o OUG cu o sută și ceva de modificări la Codul penal. Fără avize, CSM și așa mai departe. În 24 de ore. Nu se dezincriminează în această ordonanță abuzul în serviciu. Mi se pare că sunt foarte multe lucruri spuse și susținute care nu au suport în realitate. Urgența stă — dacă cineva este condamnat în acest moment pe un articol, unul care este declarat de CCR neconstituțional, ce se întâmplă? Cine are dreptate? Nu e posibil să se stea atâția ani în Parlament fără a se adopta modificările la Codul penal. De aici e urgența. Oameni care mor cu dreptatea în brațe. Atât timp cât o decizie a CCR spune despre anumite articole că nu sunt în regulă. Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea”, a spus Grindeanu, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.
El a precizat că i-a solicitat ministrului Justiției „aducându-se în discuție toate aceste ordonanțe”, legi și în contextul în care se discuta și de asumarea răspunderii, să vină cu o poziție clară în fața Guvernului, rapidă.
„Pentru că lumea ieșea în stradă pentru ceva ce noi n-am făcut. Nu s-a discutat niciodată despre amnistie. Când ați auzit de amnistie? Și am auzit la unii că vorbesc de amnistie. Eu juridic n-am auzit de termenul ăsta inventat ‘amnistie mascată’. Grațierea, în prima formă, care, de fapt, a fost și ridicată pe site-ul Ministerului Justiției și care nu mai e cea care a fost trimisă ca și proiect de lege, dar și în aceea erau excluse faptele care țin de corupție. Nu intrau la grațiere violatori, tâlhari și așa mai departe. Acum, în urma dezbaterii publice, e și mai restrictivă această lege. Doi: Cine a spus că nu se recuperează prejudiciile? Era trecut cât se poate de clar în acel proiect recuperarea prejudiciilor. Sunt lucruri care n-au fost transmise în mod direct. A venit ministrul Justiției, tocmai pentru a detensiona toată această situație, cu această propunere care a îndeplinit toate procedurile, a fost și dezbatere publică și e important să spunem”, a detaliat premierul.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Nu am încălcat legea nici eu, nici ministrul Justitiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI