Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Grindeanu: Putem progresa dacă toți copiii au acces la educație

Grindeanu

România poate progresa doar dacă toți copiii au acces la educație de calitate și finalizează cel puțin învățământul obligatoriu, afirmă premierul Sorin Grindeanu într-un mesaj transmis în contextul lansării unui raport referitor la evaluările și examinările în sistemul de educație din țara noastră.

Mesajul șefului Executivului a fost citit de ministrul Educației, Pavel Năstase, la evenimentul de lansare a acestui raport, care s-a desfășurat la Palatul Victoria miercuri, informează Agerpres.
„Ca țară, putem progresa doar dacă toți copiii au acces la educație de calitate și finalizează cel puțin învățământul obligatoriu, astfel încât să avem tineri bine pregătiți, cu competențe care să răspundă cerințelor de pe piețele europene și nu numai. (…) Pe lângă acei elevi și studenți excepționali, este foarte important să oferim tuturor copiilor, în special celor din comunitățile rurale și marginalizate, din familii de romi și copiilor cu dizabilități șansa de a absolvi cel puțin învățământul obligatoriu, de a-și dezvolta competențele de bază pentru a deveni adulți independenți”, a transmis Grindeanu în mesajul său.
Potrivit premierului, pentru a fi atins acest obiectiv, este nevoie de cadre didactice motivate, bine pregătite, care să pună în practică noile metode de predare, învățare și evaluare.
Sorin Grindeanu a mai spus că, în ultimele decenii, sistemul de educație din România a înregistrat progrese semnificative, consolidând instituțiile și îmbunătățind rezultatele elevilor.
„În spațiul public, însă, vorbim doar de performanțele excepționale ale elevilor olimpici sau de rezultatele slabe la examenul de capacitate sau de titularizare a profesorilor”, a precizat Grindeanu.
Șeful Guvernului a mai afirmat că toată lumea este îngrijorată în privința evaluării. „Provin dintr-o familie de profesori, iar la rândul meu am predat. Din experiență, atunci când vine vorba despre evaluare, toată lumea este îngrijorată, elevi și părinți, cadre didactice și directori”, adaugă Grindeanu.
„Este nevoie de eforturile fiecăruia dintre noi și ale întregii societăți ca să îmbunătățim evaluarea elevilor, a profesorilor, a școlilor și a sistemului de educație, astfel încât toți copiii din România să beneficieze de educație incluzivă, de calitate și să poată avea o viață frumoasă, iar România să progreseze”, consideră Grindeanu.
Premierul a mai spus că acest studiu cuprinde recomandări pe baza cărora Ministerul Educației poate dezvolta un Plan național de acțiune.
„Avem nevoie de o strategie pe termen lung în domeniul educației, de obiective concrete și măsurabile, de mecanisme de monitorizare și evaluare pentru a ne ajusta politicile publice în beneficiul tuturor elevilor și, în special, a celor mai vulnerabili dintre aceștia”, a precizat Grindeanu.
Raportul a fost lansat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și UNICEF.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Putem progresa dacă toți copiii au acces la educație”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI