Grindeanu: Taberele şcolare pot reveni în administrarea consiliilor judeţene sau primăriilor

Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timișoara, că toate administrațiile publice locale sau județene din țară care au avut tabere școlare în administrare, dar acum sunt la Ministerul Tineretului și Sportului, dar și le doresc înapoi în administrare, să le solicite, cu condiția să le și revitalizeze ulterior.

Premierul a precizat că, potrivit acestui proiect, taberele şcolare pot reveni în administrarea consiliilor judeţene sau primăriilor.
”Am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului ca toate taberele din judeţul Timiş şi nu doar din judeţul Timiş, ci toţi cei care solicită, fie din administraţiile publice locale, fie judeţene, să facă urgent transferul. E un exemplu cum a fost în urmă cu două săptămâni, un exemplu la Tulcea unde o anumită instituţie centrală se ţinea cu dinţii de un anumit obiectiv nefacând nimic. Asemenea şi la tabere. Sunt ani de zile în care nu s-a investit nimic, nu s-a făcut nimic, exemplele sunt foarte multe şi sunt exemple şi în Timiş. În momentul în care le transferăm la autorităţile locale, judeţene şi ei se vor ocupa de aceste locaţii eu cred că e un lucru bun”, a spus Grindeanu.
Din șase tabere școlare care existau în Timiș, doar două mai sunt funcționale, pentru că nu s-a mai investit în ele, iar premierul Grindeanu a precizat că e la curent cu această situație de când era președinte al Consiliului Județean. Administrația timișeană le-a cerut înapoi de ani de zile, pentru a le repara și reintroduce în circuitul școlar în vacanțe.
”La fel s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni și la Tulcea, unde o anumită instituție centrală se ținea cu dinții de un anumit obiectiv, fără să facă nimic din acest punct de vedere. La fel și la tabere, sunt ani de zile în care nu s-a investit nimic, nu s-a făcut nimic. Exemple sunt foarte multe, și în județul Timiș. În momentul în care le transferăm la autoritățile locale, județene și dânșii se angajează că vor revitaliza aceste locații, cred că este un lucru bun”, a mai spus premierul Sorin Grindeanu.
În judeţul Timiş există trei tabere şcolare, la Bogda, la Poeni Strâmbu şi la Chevereşu Mare, însă tabăra de la Bogda nu este funcţională.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a anunţat, recent, că instituţia face demersuri pentru a prelua aceste tabere şcolare.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Taberele şcolare pot reveni în administrarea consiliilor judeţene sau primăriilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI