Grindeanu: Trimitem cerere oficială la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare

Sorin Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că săptămâna aceasta va trimite o cerere oficială la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare, susținând că Guvernul Cioloș a refuzat sprijinul din partea Comisiei Europene în acest caz.

„Domnul prim-vicepreședinte (n.r. — al Comisiei Europene) Timmermans știa exact și situația legat de penitenciare, a vizitat în trecut penitenciare în România. (…) S-a oferit să ajute Guvernul Cioloș pe fonduri europene și acesta a spus că nu este nevoie. (…) Noi avem nevoie și săptămâna asta o să trimitem cerere oficială pentru a accesa fonduri europene pentru renovare și pentru tot ceea ce înseamnă condiții în penitenciare. Consider că este o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm. (…) Este o bucată din ceea ce avem de făcut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentință-pilot a CEDO. (…) Nu noi am calculat cele 80 de milioane de euro anual, a fost calculul făcut de guvernul tehnocrat, în speță de doamna ministru Prună. (…) Un calcul făcut de dânsa, nu știu dacă pe colțul mesei sau nu, dar făcut de dânsa”, a declarat Grindeanu la Antena 3.
„Trebuie să existe și ceea ce nu inventăm noi — acele măsuri alternative și există proiecte în Camera Deputaților care ar trebui să intre într-un regim mai rapid spre adoptare. Nu noi am inventat chestiuni legate de brățări, la asta mă refer ca și măsuri alternative pentru pedepsele ușoare. De asemenea, trebuie să reluăm — și va merge în Parlament ca și proiect de lege — ceea ce am trimis noi, și anume chestiunea legată de grațiere. Niciodată această lege, dacă este citită cu bună credință, nu se referă la grațierea faptelor de corupție, la violatori, la spălare de bani”, a spus prim-ministrul.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Trimitem cerere oficială la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI