Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Un grup de muncitori romani din Libia vor ajunge astazi in tara

romani-repatriati-dn-libia

Ministerul Afacerilor Externe informează că azi, 8 iulie 2015, un grup de şapte cetăţeni români aflat în localitatea Misurata, Libia, a fost evacuat şi repatriat în siguranță, se arată într-un comunicat al MAE, remis Lumea Presei.
În mod regretabil, grupul s-a deplasat în Libia ignorând avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice călătorie în acest stat, având în vedere situația de securitate precară.
Cetățenii români s-au regăsit într-o situaţie dificilă, ca urmare a unui conflict de muncă cu angajatorul de pe plan local, dar datorită asistenței consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, situația a fost aplanată.
Acțiunile de evacuare și repatriere extrem de complexe și cu un grad de risc foarte ridicat au fost coordonate de Celula de Criză activată la nivelul Centralei MAE din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, cu implicarea directă a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, Consulatul General al României la Istanbul și cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (O.I.M.).
MAE atrage atenția asupra pericolului extrem la care se expun cetățenii români dacă se deplasează în Libia, aceste situații putând fi evitate dacă recomandările și avertismentele de călătorie ale MAE sunt luate în considerare.
MAE reiterează faptul că aceste recomandări şi avertismente sunt transmise şi actualizate permanent prin intermediul website-ului MAE, rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie”, prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, pagina Facebook a MAE şi a Departamentului Consular, Infokioşcurile instalate în zone intens circulate şi numeroasele campanii derulate de MAE, prin Departamentul Consular, toate acestea având scopul de a conştientiza cetăţenii români în legătură cu pericolele la care se pot expune în condiţiile în care călătoresc în zone de risc.
MAE folosește și acest prilej pentru a recomanda cetățenilor români anularea oricăror călătorii în Libia.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un grup de muncitori romani din Libia vor ajunge astazi in tara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI