Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Guvernul îi va premia pe militarii români care participă la Jocurile Invictus

Mihai Tudose
Toți militarii români răniți în teatrele de operații care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în ședința de astăzi.

Totodată, militarii răniți în teatrele de operații care obțin premii în cadrul competiției menționate vor fi recompensați cu următoarele sume: locul I – 20.000 de lei, locul II – 15.000 de lei, locul III – 12.000 de lei, locul IV – 9.000 de lei și locul V – 7.000 de lei.
Hotărârea de guvern completează Normele financiare pentru activitate sportivă, aprobate prin HG nr. 1447/2007, la propunerea co-inițiatorilor proiectului, respectiv Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Tineretului şi Sportului.
Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar și de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internațională a Jocurilor Invictus.
Jocurile Invictus (”Invictus Games”) au fost lansate în anul 2014, la Londra, sub patronajul prinţului Henry de Wales al Marii Britanii, bucurându-se de participarea a 400 de competitori din 13 ţări. La baza organizării acestei competiții a stat dezideratul de a se încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor din țările NATO, răniţi în teatrele de operaţii.
În cadrul Jocurilor Invictus se organizează mai multe competiţii sportive adaptate pentru persoane cu nevoi speciale. Întrucât mişcarea sportivă a pătruns repede şi în rândul militarilor români, Ministerul Apărării Naţionale a înfiinţat o secţie dedicată acestora, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei – Steaua.
La ultima ediţie a Jocurilor Invictus, desfăşurată în luna septembrie, în Canada, sportivii militari răniţi au obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.
România a fost reprezentată, în premieră, la Invictus Games Toronto — 2017, în perioada 23 — 30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniți sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operații sau în țară, la șapte discipline sportive — tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, volei din șezut și ciclism.
Echipa României, formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, iar Ionuț Butoi a obținut și medalia de argint în finala de tir cu arcul. Totodată, locotenentul Ciprian Iriciuc a obținut medalia de bronz la proba de canotaj în sală în cadrul Jocurilor Paralimpice „Invictus”, iar maiorul Laurențiu Șerban — medalia de bronz la proba de 1.500.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Guvernul îi va premia pe militarii români care participă la Jocurile Invictus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI