Impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici

Ponta sugerează că impozitul ar putea să nu mai fie majorat

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici. Prim-ministrul a ţinut însă să precizeze că primarii vor putea majora impozitele cu până la 50%, faţă de doar maximum 20% cum este în prezent.
Discursul ăsta populist că să nu creştem nicio taxă, preşedintele de fiecare dată vrea să dăm mai mult undeva. Dăm mai mult dacă avem mai mult. Ideea e următoarea: sunt zone în care evident că vor creşte anumite taxe, sunt zone unde scad taxe (…) Şi eu am spus, eu fiind de stânga, am văzut că şi liberalii sunt de stânga ca şi mine, să nu se mărească nicio taxă la maşinile cu capacitate cilindrică mică. Asta e o măsură de stânga, să-i laşi pe cei cu maşini cu motoare mici, să nu mărească taxele. Ideea este însă că acum taxa anuală este de 15 euro, care este o taxă mică. O lăsăm aşa, e în regulă, sunt un guvern de stânga, mă sprijină liberalii care sunt tot de stânga, să impozităm doar pe cei cu maşini cu cilindree mai mari„, a declarat premierul Ponta la la România TV, citat de Mediafax.
Acesta a mai spus că persoanele fizice vor plăti impozit ca şi o companie dacă, de exemplu, au un bloc în care efectuează diverse operaţiuni, urmând să fie stabilit ce se va întâmpla cu persoanele fizice autorizate care au sediul social în locuinţă.
Premierul a mai afirmat însă că va fi menţinută ideea ca primarii să aibă posibilitatea să majoreze impozitele cu până la 50%, faţă de doar maximum 20% în prezent, pentru o mai mare autonomie locală. El a precizat în acelaşi timp că, astfel, Guvernul va putea aloca mai puţini bani autorităţilor locale din cotele defalcate din TVA.
Autorităţile locale, voia doamna Petrescu să propună, să aibă mult mai multă autonomie în sistemul de taxe şi de impozite. Pentru că sunt comunităţi mai bogate, care (…) pot să aibă venituri mai mari, sunt localităţi mai sărace. (…) Vorbim de o limită în care autoritatea locală are voie să-şi indexeze sau nu impozitele. (…) Toţi primarii spun că vor mai multă autonomie locală, dar la taxe umblă Guvernul. (…) Dacă le dau mai multă autonomie privind taxele, sigur că repartizăm mai puţin din cotele defalcate de TVA. Atâta timp cât noi susţinem servicii importante, cum sunt educaţia, sănătatea, marea infrastructură”, a declarat premierul.
Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini va fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare maimari impozitul urmând însă să scadă.
Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale, au anunţat cei de la Mediafax.
Sâmbătă, Ministerul Finanţelor a anunţat că a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.
În urma solicitării prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finanţelor Publice a retras pe de site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal şi al celui de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice. Intenţia Guvernului este de a iniţia o dezbatere publică deschisă şi transparentă cu privire la modificările necesare Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, însă dorim, în acelaşi timp, şi adoptarea de măsuri care să contribuie la continuarea creşterii economice şi la limitarea extinderii poverii fiscale„, a transmis ministerul.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.erulmag.ro

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

Vacanţe pe Litoral

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei