Impulsurile electromagnetice i-ar putea ajuta pe cei care sufera de tiut in urechi

Tiuitul-in-urechi

Tinitus, o afecțiune caracterizată printr-un țiuit misterios în urechi ale cărei cauze nu sunt cunoscute cu exactitate și este tratabilă cu medicamente adresate simptomelor nu cauzelor, ar putea fi remediat cu ajutorul unei stimulări magnetice transcraniene, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani citat de Agerpres.
Noul tratament se bazează practic pe transmiterea unui impuls electromagnetic către creier, Cercetătorii atrag atenția că nu este tocmai un înlocuitor pentru protocoalele de tratament disponibile în prezent.
În schimb, stimularea magnetică transcraniană ar putea să ofere o opțiune viabilă pentru pacienții care nu răspund favorabil la tratamentele clasice.
Potrivit cercetătorilor, dacă aceste studii clinice ample vădesc eficacitatea stimulării magnetice transcraniene demonstrate în studiul de față, atunci ar trebui să se ia măsuri pentru punerea în aplicare a procedurii ca un tratament clinic pentru tinitus cronic.
Robert Folmer de la Portland Veterans Affairs Medical Center și Oregon Health and Science University a spus că nu vede noul tratament ca pe o formă de înlocuire a celor clasice, ci numai ca pe o altă opțiune pentru a ajuta unii pacienți.
Folmer, care este cercetător la National Center for Rehabilitative Auditory Research de la VA Portland Health Care System, a subliniat că tinitus apare probabil mai ales la persoanele cu pierderi de auz sau la cele care au fost expuse mult timp la zgomote și, deci, este asociat de obicei cu leziuni ale sistemului auditiv, scrie piercepioneer.com.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Impulsurile electromagnetice i-ar putea ajuta pe cei care sufera de tiut in urechi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI