Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Încă 24 de furnizori de servicii medicale au intrat în relație contractuală cu C.A.S. Constanța

Servicii medicale
La data de 31.03.2017, Casa de Asigurări de Sănătate Constanța a finalizat procesul de contractare pentru furnizarea de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, conform noilor norme de aplicare a Contractui – Cadru aprobat prin H.G 161/2016, norme ce au intrat în vigoare la 01.04.2017.

În urma sesiunii de contractare, au fost încheiate 1078 de contracte de furnizare a serviciilor medicale, medicamente și dispozitive medicale, cu 24 de contracte mai multe decât cele aflate în derulare la 31.03 2017.
Din cei 24 de furnizori nou intrați în contract, 9 sunt pentru furnizarea serviciilor medicale dentare, 5 furnizori sunt pentru specialități clinice, 4 pentru specialități paraclinice (laboratoare), 3 furnizori au încheiat contracte pentru furnizarea de asistență medicală spitalicească, 2 pentru transport sanitar neasistat, 2 pentru dispozitive medicale, 1 pentru îngrijiri medicale la domiciliu și 1 furnizor a încheiat contract furnizarea asistenței medicale ambulatorie de recuperare, reabilitare a sănătăţii.
Menționăm că cele 3 unități sanitare cu paturi nou intrate în contract sunt: Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia – spitalizare continuă bolnavi cronici; Sanatoriul Balnear și de Recuperarea Techirgiol – spitalizare continua bolnavi cronici; S.C. Iowemed S.A – spitalizare de zi.
Așadar, pentru asigurarea accesului asiguraților la serviciile medicale, la medicamente și la dispozitive, în anul 2017, se vor derula 1078 de contracte, din care pe domenii de asistență medicală exemplificăm:
– 391 de contracte pentru asistența medicală primară ( cu 403 medici de familie) ,
– 202 contracte pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice ( cu aprox. 400 de medici specialiști),
– 30 de contracte pentru asistența ambulatorie de recuperare, medicină fizică, balneologie,
– 1 contract pentru furnizare de servicii de acupunctură
– 62 de contracte pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități paraclinice,
– 133 de contracte pentru medicina dentară (cu 274 de medici din care 48 în mediul rural),
– 34 de contracte pentru asistența medicală spitalicească,
– 141 de contracte cu furnizori de medicamente,
– 4 contracte cu furnizori de servicii de recuperare-reabilitare, sanatorii
– 5 contracte cu furnizori de îngrijiri la domiciliu,
– 68 de contracte cu furnizori de dispozitive medicale,
– 7 contracte cu furnizori de transport neasistat și consultații de urgență la domiciliu.
Obiectivul principal al activităţii de contractare a constat în asigurarea unei finanţări corecte şi eficiente a tuturor domeniilor de asistenţă medicală, în limita bugetului aprobat, precum și satisfacerea nevoilor asiguraţilor din judeţ din punct de vedere al serviciilor medicale.
Reprezentanții C.A.S. Constanța, precizează că listele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale acceptați la contractare pot fi consultate pe site-ul instituției www.cnas.ro/casct, la secțiunea Informații pentru furnizori.
Normele de aplicare în anul 2017 a Contractului-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017 (Ordinul comun MS – CNAS nr. 196/139/2017), cuprind o serie de noutăţi faţă de actul normativ similar aflat în vigoare până la 01.04.2017.
Astfel, pentru asistenţa medicală primară valoarea minimă garantată a punctului per capita creşte de la 4,6 la 4,8 lei, iar valoarea minim garantată a punctului pe serviciu creşte de la 2,1 la 2,2 lei.
Pentru evitarea suprapunerilor de tratamente, medicii de familie vor consemna pe biletele de trimitere pentru specialități clinice/internare data și perioada pentru care a fost eliberată ultima prescripție medicală și tratamentul prescris, dacă este cazul.
Pentru asistenţa medicală ambulatorie clinică de specialitate și pentru acupunctură, valoarea minim garantată a punctului pe serviciu creşte de la 2,1 la 2,2 lei.
Pentru medicina dentară, se introduce decontarea 100% a tarifelor aferente serviciilor acordate elevilor, ucenicilor şi studenţilor, cu vârsta între 18 şi 26 ani (inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni), care nu realizează venituri din muncă (procent anterior de decontare: 60%).
Pentru furnizorii de servicii paraclinice în ambulatoriu sunt prevăzute clarificări ale duratei programului de activitate, inclusiv pentru medicii de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul furnizorilor respectivi.
Pentru asistenţa medicală spitalicească, se introduc servicii noi de spitalizare de zi: colita ulcerativă nespecificată, boala pancreasului nespecificată şi bronhoscopia asociată ecografiei. Pentru fundamentarea tarifului pe caz rezolvat/serviciu în regim de spitalizare de zi se introduce modelul de pacient. Se modifică şi modalitatea de decontare a servicilor medicale paliative acordate în regim de spitalizare continuă, în sensul decontării zilelor efective realizate lunar/trimestrial (anterior, decontarea se făcea după externarea pacientului). În lista spitalelor finanțate în sistem DRG se introduc cinci noi unităţi sanitare private cu paturi.
Pentru îngrijirile medicale la domiciliu, tariful maximal decontat pe ziua de îngrijire creşte de la 55 la 60 lei, în cazul bolnavilor cu status ECOG 4, şi de la 50 la 55 lei, în cazul bolnavilor cu status ECOG 3. Similar, cresc şi tarifele maximale decontate pentru îngrijirile paliative la domiciliu, de la 65 la 70 lei (ECOG 4), respectiv de la 60 la 65 lei (ECOG 3). Pentru claritate, s-a precizat că în tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse nu numai costurile materialelor sanitare utilizate, ci și costurile de transport la domiciliul asiguratului.
Pentru medicamentele cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu se clarifică procedura pentru situaţiile în care farmaciile eliberează medicamentele în regim off-line. Totodată, se coroborează normele de aplicare a Contractului-cadru cu prevederile actelor normative referitoare la renunţarea la aprobarea comisiilor de la nivelul CNAS/caselor de asigurări de sănătate pentru prescrierea unor medicamente, respectiv cele referitoare la contractele cost-volum-rezultat.
Pentru dispozitivele medicale în ambulatoriu, protezele de coapsă modulară cu manșon de silicon și cele de gambă modulară cu manșon de silicon, acordate pentru amputația membrului inferior, ca urmare a complicațiilor diabetului zaharat sau a afecțiunilor neoplazice vor putea fi recomandate şi de medicii din specialităţile chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Totodată, se clarifică modul în care se asigură continuitatea taloanelor pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere.
Pentru mai multe tipuri de servicii medicale se clarifică ce se înţelege prin epuizarea valorii de contract, precum şi modul în care se diminuează valorile de contract în cazul suspendării contractului de furnizare de servicii medicale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Încă 24 de furnizori de servicii medicale au intrat în relație contractuală cu C.A.S. Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI