Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei

Bubelus decedat de rujeola
Un alt copil, în vârstă de patru luni, a decedat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, bebeluşul suferind de rujeolă. Virusul l-a luat de la mama sa, în vârstă de 16 ani.

Fetiţa în vârstă de patru luni, din comuna doljeană Catane, a fost adusă pe 19 mai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, fiind transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.
„Fetița de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate închisă, iar pe data de 10 mai a fost internată cu rujeolă, diagnosticată clinic, boală pe care a contactat-o de la mamă, care era nevaccinată. În cursul zilei de azi vom face o anchetă epidemiologică”, a declarat pentru Agerpres, Ștefan Popescu.
Copilul era din mediul rural, dintr-o comunitate închisă. Mama, nevaccinată, a făcut rujeolă şi i-a transmis şi fetiţei boala.
Autorităţile vor face o anchetă epidemiologică, la fel ca în toate celelalte cazuri.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr. Cristina Geormăneanu, a declarat că fetița a decedat în urma unor complicații respiratorii. „Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeolă confirmată, cu evoluție nefavorabilă, a făcut complicații respiratorii și în cursul zilei de ieri a decedat. Se pare că sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani”, a declarat dr. Geormăneanu.
De asemenea, se va încerca vaccinarea celor cu care fetiţa intra în contact, dacă aceştia vor dori.
Cazul fetiţei decedate joi din cauza rujeolei este al şaselea din judeţul Dolj. Ultimul caz înregistrat a fost cel al unui băieţel de patru luni, vaccinarea pentru rujeolă fiind făcută abia la nouă luni.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI