Incep Campionatele Europene de scrima

Scrima

Delegaţia României la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg (7-14 iunie) are ca obiectiv câştigarea unei medalii, în cazul în care sabrerul Tiberiu Dolniceanu, campion european en-titre, nu se va reface după accidentarea din ultima etapă de Cupă Mondială. În schimb, echipa de spadă feminin s-a întărit prin revenirea Simonei Gherman, campioana europeană din 2012. Acum un an, la Zagreb, România cucerea două medalii de aur la individual (Ana Maria Brînză la spadă şi Tiberiu Dolniceanu la sabie) şi un argint pe echipe la spadă feminin. Faţă de Zagreb, delegaţia României nu mai cuprinde echipa de sabie feminin, care se pregăteşte însă pentru participarea la Mondialele de la Kazan de luna viitoare.
Mihai Covaliu consideră că orice este posibil în concurs: ”Pot apărea surprize, pentru că este un concurs la care trebuie să participi cu acest gând, să fii foarte bine pregătit. După asalturile de 5 tușe, printr-o poziționare bună pe tablou, printr-o zi foarte bună poți să produci o surpriză și eu cred că vor fi mari surprize, ca de fiecare dată la aceste CE. Îmi doresc în primul rând ca sportivii să fie sănătoși, ca să poată concura la parametrii normali din punct de vedere al sănătății și după aceea al formei sportive.”
Delegaţia României este format din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Simona Gherman- spadă feminin, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu-sabie masculin, Adrian Pop, Bertalan Arkosi, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce- spadă masculin, Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Isabelle Stan- floret feminin, Radu Dărăban, Valentin Niță, Iulian Teacă, Teofil Moisuc- floret masculin,
Fiecare sportiv va trage atât în concursul individual, cât și în cel pe echipe.
Din echipa tehnică fac parte: Mihai Covaliu (antrenor sabie), Octavian Zidaru (antrenor spadă), Petre Ducu (antrenor floretă), Ion Mihai (medic), Mircea Lascăr (maseur).
Finala individuală la spadă feminin este programată duminică 8 iunie, iar finala masculină la sabie are loc marți 10 iunie. Concursul pe echipe la spadă feminin are loc joi 12 iunie, iar concursul la sabie masculin sâmbătă 14 iunie.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Incep Campionatele Europene de scrima”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI