Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Începând din septembrie 2018 va fi înfiinţat Colegiul Militar de Marină

Petrica Miu si Liviu Pop
Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat vineri la Constanţa, unde a participat la o dezbatere regională privind proiectele de eficientizare a sistemului de educaţie, că începând din septembrie 2018 aici va fi înfiinţat Colegiul Militar de Marină.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că decizia de reînfiinţare a instituţiei liceale de învăţământ pentru marina militară a fost luată pe baza solicitărilor şi necesităţilor reale, dar şi în contextul discuţiei purtate cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu şi reprezentanţii Prefecturii. Acesta a precizat că reînființarea Liceului Militar va fi un plus pentru învățământul constănțean.
“În luna septembrie o să fie deschis Liceul Militar la Constanța! Asta am decis în urma întâlnirii cu inspectorul Petrică Miu, primarul Constanței, Decebal Făgădău, șeful CJC și subprefectul”, a punctat Pop. La conferinţă s-a aflat, lângă ministru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petrică Miu, de altfel cel care a fost pe deplin încântat de anunțul ministrului.
Ideea reînființării Liceului Militar de Marină a fost lansată în urmă cu trei ani de reprezentanții Ligii Navale Române, care, în urma unor discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării, au reușit să-i convingă pe aceștia despre necesitatea existenței acestei unități de învățământ. Liceul Militar a fost desființat în anul 1998, la vremea respectivă Ministerul Apărării argumentănd această decizie prin lipsa fondurilor.
De asemenea, Ministrul Liviu Pop, a declarat că începând cu anul universitar 2018-2019, vor fi scoase la concurs 200 de locuri pentru Licență la secția de medicină militară. Din păcate, locurile nu sunt disponibile la Constanța, ci la Târgu Mureș – 60 și București – 140.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Începând din septembrie 2018 va fi înfiinţat Colegiul Militar de Marină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI