Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Industria spatiala din Occident, vizata de hackeri ai armatei chineze

hackeriiO unitate a armatei chineze a lansat o campanie de piraterie informatică pentru a intercepta comunicaţii ale sateliţilor occidentali şi a pătrunde în secretele din industria spaţială din Europa de Vest şi America de Nord, scrie AFP.
Acţiunile s-au dezvoltat după inculparea în Statele Unite, în luna mai, a cinci ofiţeri ai armatei chineze pentru „piraterie informatică” şi „spionaj economic„, a precizat compania pentru securitate tehnologică Crowdstrike.
Această unitate cu sediul la Shanghai (estul Chinei) este un „grup inamic determinat” care operează cel puţin din 2007, prin trimiterea de e-mailuri care vizează mesageria Microsoft Outlook, programul Adobe Reader şi alte softuri, a adăugat Crowdstrike.
Strategia sa constă în trimiterea de mesaje de la o adresă aparent inofensivă, cum ar fi mike.johnson_mj@yahoo.com, cu invitaţii false, în speranţa că utilizatorii vor accesa e-mailul din neatenţie, caz în care conţinutul calculatorului va fi piratat.
Un mesaj ataşat trimis astfel la Centrul spaţial din Toulouse, în Franţa (sud-vest), făcea reclamă la un curs de yoga ce promovează o „metodă universală pentru a te cunoaşte mai bine (…) şi a cunoaşte universul şi zeii, aşa cum recomanda Socrate!„.
Crowdstrike a reusit, prin aceste false adrese de email, să ajungă până la blogul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirma că lucrează pentru „armată/poliţie” şi care publica pe blogul său fotografii aparent ale lui, participând la exerciţii militare sau îmbrăcat în uniformă. Compania a legat activităţile sale de unitatea chineză 61486, localizată într-un imobil din nord-estul oraşului Shanghai. Acest grup de adauga unităţii 61398, acuzată de compania de securitate informatică Mandiant că a folosit mii de salariaţi pentru a fura secrete ale ţărilor străine.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Industria spatiala din Occident, vizata de hackeri ai armatei chineze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI