Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Infectiile cu HIV depistate, in Dobrogea, de Fundatia Baylor Marea Neagra

Infectiile-cu-hiv-fundatia-baylor-marea-neagra

Singurul Centru de Excelenţă HIV din ţară, care funcţionează la sediul Fundaţiei Baylor Marea Neagră, din Constanţa, contribuie, prin voluntarii săi, la depistarea infecţiilor cu HIV din Dobrogea.
Raportându-ne la statisticile oficiale care spun că în 2014 au fost înregistrate în Constanța 46 de cazuri noi de infecție cu HIV putem spune că 16 dintre acestea, adică aproape 35% au fost descoperite în urma testărilor efectuate la Baylor. De asemenea din cele 12 cazuri noi înregistrate anul trecut la Tulcea, 7 au fost raportate de centrul de testare Baylor de la Tulcea, adică peste 58% din total.
La fel ca și în statisticile de la nivel național și în cele de la Fundația Baylor Marea Neagră se evidențiază ca principală cale de transmitere a virusului contactele sexuale neprotejate. De remarcat ar fi faptul că în 2014 în județele Constanța și Tulcea nu au fost înregistrate cazuri noi de infecție cu HIV la copii.
Reamintim că în cabinetele Fundației Baylor Marea Neagră se realizează testări gratuite pentru depistarea infecției cu HIV încă din 2007, numărul total de persoane testate până la finele anului 2014 fiind de peste 40.000. La finalul fiecărei sesiuni persoanele testate primesc din partea consilierului prezervative gratuite oferite de Love Plus. Anul trecut în centrele de testare ale Baylor, dar și în unitatea mobilă, au beneficiat de testare pentru depistarea infecției cu HIV peste 8.700 de persoane.
Deși este cunoscut faptul că prezervativul este singura metodă de a ne proteja de bolile infecțioase transmise pe cale sexuală, cum este și cazul infecției cu HIV și deși prezervativul se bucură de popularitate în toată lumea, atunci când vine vorba de statistici, contactul heterosexual neprotejat rămâne principala cale de transmitere a acestui virus. Din păcate, cunoștințele legate de eficiența acestei metode, accesul și prețul facil, nu sunt argumente suficiente pentru a fi utilizat cu regularitate. A spune “NU” unui contact sexual atunci când partenerii nu au la îndemână un prezervativ nu este o opțiune luată în calcul”, a declarat Mihaela Bogdan, director de proiecte în cadrul Fundației Baylor Marea Neagră.
De aceea prin serviciile de consiliere și prin oferirea prezervativelor Love Plus gratuite echipa Baylor lucrează constant cu populația pentru schimbarea acestor mentalități.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Infectiile cu HIV depistate, in Dobrogea, de Fundatia Baylor Marea Neagra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI