Inflația în zona euro, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani

Inflația în zona euro
Inflația în zona euro la cel mai redus nivel din ultimii patru ani

Rata anuală a inflației în zona euro s-a menținut la 0,5% în iunie, comparativ cu luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat).
Cele mai mari creșteri de prețuri au fost înregistrate la servicii, un avans de 1,3% comparativ cu o expansiune de 1,1% în mai, urmate de prețurile la energie (0,1% față de un avans zero în mai). În schimb, prețurile la alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,2%, după un avans de 0,1% în mai. În pofida scăderii din luna mai, inflația în zona euro rămâne în continuare în zona de pericol a Băncii Central Europene, ceea ce alimentează speculațiile potrivit cărora BCE va fi nevoită să ia noi măsuri pentru a pune capăt tendinței de scădere a prețurilor.
Banca Central Europeană a revizuit în jos prognozele de inflație pentru zona euro până în 2016, a anunțat în 5 iunie președintele BCE, Mario Draghi.
Pentru acest an, BCE mizează pe o creștere a prețurilor în zona euro de 0,7%, sub avansul de un procent preconizat în luna martie și mult sub ținta de 2% avută în vedere de BCE. De asemenea, potrivit noilor prognoze, în 2015 inflația în zona euro ar urma să ajungă la 1,1%, mai puțin față de 1,3% cât estima anterior, și la 1,4% în 2016, față de 1,5% cât se prevăzuse în luna martie.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Inflația în zona euro, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI