Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ING Bank percepe comision la retragerea de la bancomatele proprii

ing-bank-comisioane-de-retragere
ING Bank, sucursală locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a introdus pe 23 martie un comision fix de 1,5 lei pentru retragerile de numerar de la bancomate din reţeaua proprie, indiferent de sumă.

„Dacă încasaţi venituri recurente conform contract sau contul s-a deschis înainte de 23 martie 2015, comisionul este 0 lei. Dacă nu încasaţi venituri recurente conform contract şi contul s-a deschis începând cu data de 23 martie, comisionul este 1,5 lei“, conform unui mesaj afişat pe ecranele ATM-urilor ING, informează Ziarul Financiar.
Anterior, comisionul pentru conturile standard era de 0,2% din suma retrasă, iar pentru conturile de salariu comisionul era zero. Astfel, clienţii care retrag sume mici sunt dezavantajaţi în condiţiile în care vor plăti o sumă fixă pentru banii retraşi. Doar cei care retrag mai mult de 700 de lei nu vor fi afectaţi de comisionul fix în condiţiile în care comisionul plătit de aceştia, respectiv 1,5 lei, va fi la nivelul comisionului anterior, de 0,2% sau chiar mai mic.
La nivelul pieţei, valoarea medie a unei retrageri de bani de la bancomat a fost anul trecut de aproape 540 de lei, adică o treime din salariul mediu pe economie. Spre comparaţie, în 2013 valoarea medie a retragerilor cu cardurile locale era de 510 lei, iar în 2012 aceasta ajungea la 480 de lei. Bancherii au introdus în ultima perioada comisioane bizare care să compenseze încasările mai mici din dobânzi ca urmare a activităţii slabe de creditare.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “ING Bank percepe comision la retragerea de la bancomatele proprii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI