INS: Rata șomajului a scăzut în iunie cu 0,2 puncte procentuale, la 7,1%

Rata somajului in romania

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 7,1% în iunie 2014, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și cu 0,3 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în iunie 2013, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS), citat de Agerpres. Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iunie 2014 este de 700.000 persoane, în scădere atât față de luna precedentă (718.000 persoane), cât și față de aceeași lună din anul 2013 (739.000 persoane).
Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,7% în cazul persoanelor de sex masculin și 6,4% în cazul celor de sex feminin).
Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,7% pentru luna iunie 2014 (6,3% în cazul bărbaților și 4,9% în cel al femeilor).
Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 74,3% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iunie 2014.
Datele INS se referă la șomajul calculat conform conform definiției internaționale a Biroului Internațional al Muncii (BIM). Șomerii, conform definiției BIM, sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.erulmag.ro

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “INS: Rata șomajului a scăzut în iunie cu 0,2 puncte procentuale, la 7,1%”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

Vacanţe pe Litoral

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei