Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de cca 3 mil. euro

1112-DGAF-auto1

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat o firmă din Bucureşti specializată în comerţul de autoturisme la mâna a doua care, în perioada 2009–2014, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de cca trei milioane euro (13.247.274,24 lei) prin aplicarea ilegală a regimului special al TVA pentru bunuri second-hand, sustrăgându-se astfel de la plata TVA datorată bugetului de stat şi de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

1112-DGAF-auto
Firma a achiziţionat 1.372 autoturisme rulate în valoare totală de 55.364.074,61 lei, din ţări membre ale UE, de la persoane juridice plătitoare de TVA, situaţie în care nu avea dreptul să aplice regimul special al TVA. Astfel, firma românească a aplicat cota TVA doar asupra marjei de profit obţinută din revânzare, în loc să fie aplicată asupra întregului preţ al autoturismelor, urmărindu-se scăderea artificială a preţului şi evitarea plăţii TVA datorată bugetului de stat.
Autoturismele se achiziţionau doar la comandă, fondurile necesare fiind asigurate prin împrumutarea firmei de către reprezentanţii săi, iar la încasarea contravalorii comenzii societatea restituia respectivele sume, evitând astfel evidenţierea de active financiare şi profit. Mai mult, singura calitate a persoanei care semna toate documentele (chitanţe, facturi, contracte de vânzare-cumpărare etc) era aceea de soţie a administratorului legal.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat inspectorii antifraudă au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra activelor identificate şi au întocmit o sesizare penală pe care a transmis-o Parchetului.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de cca 3 mil. euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI