Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul irakian al afacerilor externe, Ibrahim Al-Jaafari

intalnire_bilaterala-irak
Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a avut marți, 23 septembrie, la New York, în marja participării la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întâlnire bilaterală cu noul ministru irakian al afacerilor externe, Ibrahim Al-Jaafari.

Șeful diplomației române l-a felicitat pe omologul său pentru recenta numire în funcția de șef al diplomației irakiene. A salutat, de asemenea, consensul factorilor politici irakieni pentru stabilitate, manifestat prin constituirea unei echipe guvernamentale incluzive, cu largă reprezentare a minorităților etnice și confesionale.
Ministrul Titus Corlățean a exprimat sprijinul României pentru procesul politic și constituțional din Irak și disponibilitatea pentru susţinerea proceselor democratice pe care le parcurge această ţară prin punerea, în continuare, la dispoziţie a expertizei de care dispune România în gestionarea tranziţiei democratice.
În cadrul întrevederii a fost evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, manifestat prin multitudinea contactelor la toate nivelurile, inclusiv cel parlamentar. Totodată, a avut loc un schimb de vederi cu privire la perspectivele de aprofundare a dialogului politico-diplomatic și de consolidare a cooperării bilaterale prin avansarea proiectelor deja convenite, în special în sfera economică şi comercială şi identificarea de noi oportunităţi în domenii precum infrastructură, agricultură, educaţie şi energie. Cu prilejul întrevederii a fost abordată, de asemenea, cooperarea bilaterală în mecanisme multilaterale şi organizaţii internaţionale.
Cei doi oficiali au avut un schimb de vederi privind situația din Orientul Mijlociu, cu accent pe evoluțiile din ultima perioadă generate de acțiunile grupării radicale ISIL și amenințările pe care această entitate le prezintă pentru întreaga vecinătate sudică a Uniunii Europene. Ministrul Titus Corlățean a reiterat angajamentul ferm al României pentru stabilitatea Orientului Mijlociu, pentru integritatea teritorială a statelor regiunii și pentru combaterea terorismului internațional. A reafirmat condamnarea fermă și fără echivoc a actelor de teroare comise de gruparea ISIL.
Totodată, a fost evidențiată situația extrem de gravă a refugiaților și a persoanelor dislocate intern ca efect al crizelor care afectează atât Siria, cât și Irakul. Șeful diplomației române a subliniat că, în actualul context, situația din Irak nu mai poate fi privită separat de întreaga regiune, fiind nevoie de acțiuni conjugate pentru asigurarea stabilității în sens larg.
Şeful diplomației irakiene a mulțumit României pentru pozițiile sale de susținere a Irakului în lupta contra ISIL, precum și pentru sprijinul constant acordat de România în procesul de reconstrucție şi dezvoltare a Irakului.
Cei doi miniştri de externe au convenit menţinerea susţinută a dialogului bilateral prin continuarea schimbului de vizite la nivel guvernamental şi parlamentar.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul irakian al afacerilor externe, Ibrahim Al-Jaafari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI