Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum

Întrevedere-Titus-Corlătean-Gunther-Krichbaum
Foto: MAE
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 17 septembrie 2014, o întrevedere cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului.

Discuţiile celor doi demnitari au evidenţiat o largă convergenţă privind abordarea temelor atât de interes bilateral româno-german, cât şi în context european. Au fost abordate teme de actualitate privind evoluţiile din spaţiul european şi euro-atlantic, cu accent pe aspectele de securitate din zona Mării Negre.
Un accent important în cadrul convorbirilor a fost pus pe evoluţiile europene şi regionale relevante pentru Republica Moldova, ambele părţi confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări. Ministrul Titus Corlăţean a arătat că susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România şi a menţionat acţiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru diverse proiecte. A reliefat, în context, succesul reuniunii Grupului de Acţiune Europeană pentru Republica Moldova, co-prezidată de România și Franța. (Chişinău, 1 septembrie 2014)
De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, cu evidenţierea cooperării economice, care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută. Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care o acordă consolidării relaţiilor cu landurile germane, care pot contribui, în cooperare cu autorităţile din România, la identificarea şi realizarea de proiecte de dezvoltare regională.
Convorbirile au prilejuit, totodată, şi o trecere în revistă a evoluţiilor politice şi de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile şi ameninţările grave la adresa securităţii şi stabilităţii regionale reprezentate de ISIL.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI