Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Abordarea ministrului Justiției – inadecvată

KLAUS iOHANNIS1
Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este inadecvată abordarea ministrului Tudorel Toader referitoare la verificarea legalității unei hotărâri de guvern, șeful statului susținând că, în cazul în care acesta a constatat că anumite lucruri nu sunt bine clarificate în Justiție, trebuia să vină cu un act care să corecteze, scrie Agerpres.

„Domnul ministru Toader a confundat poziția domniei sale de acum cu poziția de profesor universitar sau rector pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim pur teoretic, atunci sigur se poate purta o discuție pe competența de contencios administrativ, contencios constituțional sau alte chestiuni legate de cine de ce se ocupă în România. Este adevărat că se poate purta această discuție și, dacă ar fi să rămânem în zona pur teoretică, sunt anumite aspecte care pentru mulți sunt interesante și importante, dar domnul Toader nu este profesor universitar în momentul acesta, ci ministru al Justiției. Or, din poziția de ministru al Justiției, dacă a constatat că anumite lucruri nu sunt clarificate bine în justiția românească, nu trebuia să facă afirmații teoretice, ci trebuia să vină cu un act care corecta, spre exemplu, Codul de procedură civilă. Așadar, abordarea domnului ministru mi se pare inadecvată”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Potrivit președintelui, cazurile de abuz al procurorilor ar trebui rezolvate prin CSM, care judecă plângerile de acest tip, și prin politica în domeniul Justiției.
„De aceea am spus că, dacă domnul ministru a constatat că ceva nu este bine reglementat, trebuia să vină cu un act care corectează această lipsă de reglementare, dacă ea în părerea domnului ministru există”, a afirmat Iohannis.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Abordarea ministrului Justiției – inadecvată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI