Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Clusterele sunt o soluție pentru creșterea competitivității economice

Klaus Iohannis2
Foto: presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 18 iulie a.c., cu reprezentanții principalelor clustere din județele Covasna și Harghita. Evenimentul, la care au participat 32 de reprezentanți ai 19 clustere, asociații profesionale și incubatoare din zonă, a avut loc la Consiliul Județean Covasna, din municipiul Sfântu Gheorghe.

La discuții au fost prezente și conducerile celor două consilii județene, alături de alte autorități locale.
Inițiativele de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi aportul acestora la dezvoltarea economică a judeţelor Harghita şi Covasna au fost subiecte abordate în cadrul întâlnirii. Totodată, s-a pus accent pe faptul că cele două județe beneficiază de resurse majore în ceea ce privește capacitatea de clusterizare, prin urmare colaborarea pe acest palier fiind binevenită.
Participanții au pus accent pe crearea și continuarea unor colaborări cros-sectoriale, interregionale și chiar internaționale de succes, ceea ce ar conduce la dezvoltarea sustenabilă a celor două județe și a Regiunii de dezvoltare Centru. În aceeași timp, astfel de măsuri ar reuși să pună mai mult în valoare atuurile locale, stimulând o evoluție economică armonioasă cu restul țării și Uniunea Europeană, un aspect major fiind constituit de atragerea fondurilor europene.
Președintele României a arătat că încurajează acest tip de asociere, subliniind faptul că țara noastră are deosebită nevoie de o creștere a capacității de clusterizare, ceea ce ar conduce la dezvoltare economică la nivel regional și național. Aceasta ar implica și dezvoltarea, pe viitor, a învățământului tehnologic, formă de educație care ar impulsiona orientarea în domenii-cheie, în care este o foarte mare nevoie de competențe practice.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Clusterele sunt o soluție pentru creșterea competitivității economice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI