Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Colaborarea Guvernului cu Preşedinţia nu este opţională, este obligatorie

Klaus Iohannis1
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, în chestiunea politicii externe, colaborarea Guvernului cu Preşedinţia „nu este opţională, este obligatorie”.

„În chestiunea politicii externe, colaborarea nu este opţională, este obligatorie, nu există sau cel puţin nu ar trebui să existe abordări diferite”, a declarat Iohannis la Sofia, unde participă la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE – Balcanii de Vest.
În ceea ce privește mutarea Ambasadei, Iohannis a spus „această chestiune nu a fost discutată. Nu a fost pe ordinea de zi a întâlnirii. Nu au fost discuții nici măcar în particular, pe lângă întâlnire. Se va rezolva de la sine”.
Întrebat dacă s-au rezolvat diferențele de opinie între Președinție și Guvern relația cu Guvernul, președintele a afirmat: ”Știți bine că am avut o discuție, am discutat pe aceste teme și concluziile au fost postate în comunicatele scrise”.
„România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi pe o singură voce în chestiuni importante de politică externă și acest lucru a fost bine înțeles de toată lumea”, a adăugat președintele României.
„Vom merge pe linia renegocierii. Se va căuta o soluție, dar toate acestea fără a se face vreo presiune. Vrem să negociem astfel încât toate părțile să fie mulțumite”.
Preşedintele Klaus Iohannis participă în perioada 16-17 mai, la Sofia, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, printre subiectele de discuţie fiind dezvoltarea tehnologică, securitatea şi fenomenul migraţiei.
Klaus Iohannis va susţine la reuniunea informală a Consiliului European dezvoltarea unui program dedicat cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării.
„Pe agenda reuniunii informale a Consiliului European de miercuri, 16 mai a.c., se află subiecte care vizează domeniile digital, cercetare şi inovare. În plus, pe fondul evoluţiilor recente în plan internaţional, se va discuta despre situaţia privind retragerea Statelor Unite ale Americii din Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA), dar şi despre decizia adoptată de SUA privind instituirea unor taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Colaborarea Guvernului cu Preşedinţia nu este opţională, este obligatorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI