Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Doctorii şi alte cadre medicale au reuşit să ofere servicii medicale calitative românilor

Foto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de decorare a unor medici şi spitale din Capitală şi alte oraşe, că doctorii şi alte cadre medicale au reuşit să ofere servicii medicale calitative tuturor românilor, în pofida greutăţilor din sistemul sanitar.

Centenarul Marii Uniri reprezintă cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul «Meritul Sanitar» spitalelor care împlinesc un număr semnificativ de ani de la înfiinţare, ani în care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical. Mă bucur că această recunoaştere are loc în perioada în care marcăm şi Ziua Mondială a Sănătăţii. Când evocăm trecutul, ne gândim la medici de excepţie, care au făcut cunoscut numele ţării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialităţi medicale precum urologia sau chirurgia plastică şi reconstructivă, la spitale care le poartă numele în semn de profundă consideraţie şi recunoaştere a meritelor lor. Ne referim, totodată, la spitale care, în pofida greutăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reuşit de-a lungul deceniilor de existenţă şi reuşesc şi în continuare, prin devotamentul şi efortul cadrelor medicale şi echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor.
Când vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, cărora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor și reputația spitalelor în care s-au format, dar şi despre proiectele şi obiectivele pe care ni le-am asumat în plan extern.
Viitorul înseamnă acces universal la actul medical și un nou concept bazat pe prevenție, medicină personalizată, inovare și sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc. În același timp, modelele de bune practici trebuie recunoscute și valorificate. Cu medici de excepţie, cu echipe de management animate de determinare și abnegație, precum cele din care faceți parte și dumneavoastră, vom avea spitale în care să pășim cu încredere! Sunteți exemple de profesionalism, responsabilitate, dăruire şi efort continuu în slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Am certitudinea că veți contribui la acea schimbare a sistemului medical românesc pe care ne-o dorim cu toții!„, a afirmat Iohannis, la ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a semnat decretele de decorare a unor a unor instituţii medicale, a informat Administraţia Prezidenţială. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical, şeful statului a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Judeţean de Urgenţă, municipiul Miercurea Ciuc, şi Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting, municipiul Bucureşti; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, municipiul Bucureşti, şi Spitalului Clinic de Pediatrie, municipiul Sibiu; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Militar de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, municipiul Bucureşti, Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu”, municipiul Bucureşti, şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, municipiul Vaslui.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Doctorii şi alte cadre medicale au reuşit să ofere servicii medicale calitative românilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI