Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu: ’’Bugetul este problematic și riscant. Sunt îngrijorat’’

Consultari la Cotroceni
Preşedintele României Klaus Iohannis s-a declarat „îngrijorat” după o primă analiză a celor două bugete de stat pe 2017, realizată marţi dimineaţa la Palatul Cotroceni împreună cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor Publice Viorel Ştefan.

„Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului, înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. (…) Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3%”, a afirmat şeful statului, anunță news.ro. El a afirmat că se observă „o sumă extraordinar de mare” la creditele de angajament, de 54 de miliarde de lei, iar acestea „vor apăsa asupra bugetelor din anii următori”. Iohannis spune că va lua o decizie în zilele următoare.
„Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu. (…) În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete. Sigur, vom avea în vedere şi punctele de vedere prezentate astăzi de prim-ministru şi de ministrul Finanţelor, dar în ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat”, a spus preşedintele.
El a precizat că în zilele următoare, împreună cu echipa sa, va aprofunda analiza bugetului de stat și cel al asigurărilor sociale pe acest an.
Președintele Iohannis a arătat că în zilele următoare va lua o decizie cu privire la bugetul de stat pe anul 2017.
Luni, presedintele Iohannis i-a transmis premierului Sorin Grindeanu o scrisoare prin care l-a invitat la Palatul Cotroceni pentru o discutie cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2017.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu: ’’Bugetul este problematic și riscant. Sunt îngrijorat’’”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei