Iohannis: ONG-urile au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor

Iohannis2
Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile nonguvernamentale au ”o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor.

Ajunsă la cea de-a XV-a ediție, Gala Societății Civile este deja un eveniment cu tradiție, fapt pentru care vă felicit și vă transmit gândurile mele bune cu speranța că veți continua să promovați Binele în România. Cu acest prilej, felicit pe toți cei înscriși în competiție, pentru că implementează proiecte menite să producă schimbări pozitive în societate. Apreciez în mod deosebit această festivitate pentru că oferă recunoaștere și vizibilitate proiectelor de succes și, totodată, oamenilor care au muncit, s-au dedicat și implicat pentru a face bine„, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis transmis Lumea Presei.
Sunt enorm de mulți oameni și asociații care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale și a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogățiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, ați găsit imediat soluții, v-ați adunat forțele, cunoștințele și ați acționat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiți de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări și reforme legislative. Pe această cale, vă încurajez să continuați să contribuiți activ, să vă exprimați liber punctele de vedere pentru că numai în acest mod putem ajunge la un consens care să aibă și efecte pozitive„, precizează Klaus Iohannis.
Sectorul neguvernamental a reușit să se impună ca factor determinant în societate pentru că și-a asumat schimbări reale, legat de buna guvernare sau de îmbunătățirea vieții oamenilor din diferite comunități.
Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reușit să se dezvolte și să se organizeze prin asumarea responsabilității în fața unor nevoi sau probleme. Cei prezenți în cadrul acestui eveniment reprezentați motorul schimbărilor bune din România, prin muncă și implicare activă în comunități, prin faptul că reușiți să lăsați o amprentă pozitivă în viața multor oameni.
Organizațiile nonguvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea și scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri și soluții practice. Rolul societății civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportăm la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre.
În calitate de Preşedinte, am avut numeroase ocazii în care am discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile, din domenii diferite, întâlniri în urma cărora am apreciat dorinţa de implicare şi mai ales ideile valoroase. Ca mediator între stat şi societate, întotdeauna voi încerca să facilitez un dialog deschis şi onest pentru că doar aşa consider că putem progresa împreună.
Vreau să colaborăm la fel în continuare, să lucrăm împreună, să împărtășim şi să învăţăm unii de la alții pentru a putea avansa proiecte care să aducă rezultate concrete şi de lungă durată. Vă asigur de întreaga mea deschidere, disponibilitate şi dorinţă de a face lucruri bune împreună„, mai arată președintele Iohannis.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: ONG-urile au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei