Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Vom citi motivarea CCR până o înţelegem

Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că nu va lua o decizie privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi doar după ce va primi motivarea Curţii Constituţionale pe care o va citi până o înţelege.

„Nu o să comentez această parte fiind că aştept motivarea Curţii pe care o vom citi până o înţelegem sau până putem înţelege ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce trebuie să fac”, a afirmat Klaus Iohannis.
Preşedintele a subliniat că o chestiune foarte importantă care trebuie reglementată după decizia CCR este ca procurorii să îşi păstreze independenţa faţă de politic.
”Aştept motivarea Curţii. (…) Personal, sunt convins că procurorii trebuie să fie independenţi. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlaţi politic. Nu pot fi în subordinea unui politician. (…) În Constituţie avem un articol care spune că procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului. Eu înţeleg că ministrul are sau ar trebui să aibă o autoritate în domeniu şi să o folosească pentru a-i apăra pe procurori. (…) Autoritatea ministrului ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor. (…) Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei”, a spus şeful statului, la Palatului Cotroceni.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Vom citi motivarea CCR până o înţelegem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI