Japonia menţine ALERTA SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri

Taifunul Neoguri se apropie de Japonia

„Alerta specială” a fost menţinută marţi dimineaţa în sudul Japoniei pentru insulele Miyako şi Okinawa, ameninţate de puternicul taifun Neoguri, care se apropie cu viteză redusă, potrivit autorităţilor locale.
Agenţia meteorologică niponă a lansat un avertisment major de rafale puternice de vânt, ploi torenţiale şi valuri gigantice, care afectează deja părţile sudice ale zonelor vizate, potrivit Mediafax.
„Este vorba despre o situaţie excepţională, cu un potenţial enorm de pericol, şi dorim ca populaţia să fie în locuri sigure, urmând sfaturile autorităţilor locale, înainte ca furtuna să sosească„, a avertizat un oficial al Agenţiei meteorologice.
După Miyako, unde o recomandare de evacuare a fost anunţată începând de luni seara pentru aproximativ 55.000 de locuitori, insula principală Okinawa a intrat de asemenea într-o zonă vastă de rafale puternice de vânt, care vor dura pe parcursul întregii zile cu intensităţi de până la 215 kilometri pe oră, sau chiar mai mult, în cursul după-amiezii.
De asemenea, recomandări de evacuare au fost adresate marţi dimineaţa pentru 42.000 locuitori din Nanjo şi pentru 96.000 de persoane din Ginowan, două aglomeraţii din sudul insulei Okinawa.
În total, aproximativ 193.000 de persoane sunt vizatede aceste recomandări, însă puţine dintre ele le urmaseră până marţi dimineaţa, potrivit autorităţilor regionale.
La ora locală 08.00 (02.00, ora României), centrul Neoguri, al optulea taifun al sezonului, se afla la aproximativ 90 de kilometri est de insula Miyako.
Ţinând cont de direcţia sa, (taifunul) este acum mai aproape de insulă„, a precizat postul de televiziune NHK.
La Miyako şi Okinawa, aproximativ 6.800 de locuinţe erau private de curent electric marţi dimineaţa, potrivit autorităţilor şi NHK.
Neoguri va continua să avanseze lent (aproximativ 20-25 de kilometri pe oră) către nord, apoi către est, aducând rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră.
Valurile ar putea atinge 14 metri, potrivit Agenţiei meteorologice. Toate zborurile prevăzute pentru marţi cu plecare şi cu destinaţia Okinawa au fost anulate, la fel ca şi cursele navale dintre insule.
Şcolile şi întreprinderile vor rămâne închise cel puţin o zi.
Potrivit ultimelor previziuni ale Agenţiei meteorologice, Neoguri va traversa aproape toată partea de sud a Japoniei pe parcursul săptămânii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Japonia menţine ALERTA SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei