Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Klaus Iohannis îl avertizează pe Sorin Grindeanu cu privire la bugetul pe 2017

Iohannis si Grindeanu
Președintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care atrage atenția că abordarea privind construcția bugetară nu dovedește responsabilitatea pe care „angajamentele politice și instituționale” o impun în actualul context de securitate regional și internațional.

În contextul dezbaterilor privind alocările bugetare pentru ordonatorii principali de credite, remarc faptul că, pentru domeniul securității naționale, cu excepția bugetului Ministerului Apărării Naționale, toate celelalte bugete suferă reduceri față de execuția bugetară a anului 2016, unele dintre aceste reduceri fiind semnificative. În același timp, nu au fost aduse încă argumente necesare, pertinente și credibile, care să explice această reducere a finanțării. (…) Atrag atenția că această abordare privind construcția bugetară nu dovedește responsabilitatea pe care, ca țară și ca stat, ne-o impun angajamentele politice și instituționale asumate, precum și riscurile și vulnerabilitățile existente în actualul context de securitate, regional și internațional„, spune șeful statului, în scrisoare.
El susține că, în condițiile în care proiectul bugetului general consolidat pentru 2017 prevede o creștere a cheltuielilor totale, față de 2016, de aproape 31 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere de peste 15% față de cheltuielile efectuate în 2016, reducerea bugetelor pentru domeniul securității naționale este nu doar nejustificată, ci total inoportună.
Șeful statului remarcă faptul că în privința bugetului destinat Ministerului Apărării Naționale, deși există o alocare suplimentară față de 2016, până la circa 1,5% din PIB, nu sunt respectate angajamentele ferm asumate, atât de către conducerea Guvernului, cât și a PSD, de a se asigura un buget de 2% din PIB, conform programului de guvernare și Acordului din 2015, convenit cu întreg spectrul politic.
„Intenția Guvernului de a reduce aceste bugete reprezintă un gest iresponsabil și o gravă eroare. Nu ne putem juca niciodată cu siguranța cetățenilor, cu securitatea României”, spune șeful statului. (Agerpres)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Klaus Iohannis îl avertizează pe Sorin Grindeanu cu privire la bugetul pe 2017”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI