Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kovesi: Procurorii din DNA nu falsifică probe și respectă legea

Laura Codruta Kiovesi
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că procurorii din DNA nu falsifică probe și respectă legea, iar modul în care acționează procurorii DNA sunt supuse controlului judecătoresc.

„Procurorii din DNA nu falsifică probe și respectă legea. Modul în care acționează procurorii DNA sunt supuse controlului judecătoresc. Toate dosarele administrate sunt verificate Am investigat persoane indiferent de poziția pe care o ocupă. Dacă un procuror DNA a încălcat legea, nu înseamnă că toți sunt la fel. La DNA nu se procedează așa. Tot timpul, împreună cu colegii am respectat legea în ceea ce am făcut. Nu se falsifică probe în DNA. Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un atac din partea inculpaților. Este un festival al inculpaților. Ei spun părți din adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi și vă amintesc ce am spus textual la bilanț: DNA nu este un om, DNA este o instituție. Acest atac nu este despre Kovesi, este despre procurorii care și-au făcut treabă. Acest atac vizează îngenuncherea statului român. De ce suntem atacați? Că ne-am făcut treaba? Justiția este sub asalt de peste un an. Cei care ne atacă sunt cei trimiși în judecată, cei care au bani, care au resurse și care vor să decredibilizeze actul de justiție și ce s-a făcut corect în ultima perioadă”, a declarat Kovesi.
Declaratiile Laurei Codruta Kovesi:
– Urmare a informațiilor, am solicitat la DNA Ploiești un raport scris referitor la ceea ce a apărut în presă și la dosarele care vizează persoanele respective. Un raport scris a fost trimis și procurorului general, cu privire la situația exactă.
– La serviciul teritorial Ploiești au fost instrumentate mai multe dosare unde membri ai familiei Cosma au fost audiați. Printr-o sentință, atât Mircea Cosma cât și Vlad Cosma au fost condamnați la închisoare.
– Cererile inculpaților Cosma referitoare la procedurile procurorilor au fost respinse. S-a demonstrat că probele administrate de DNA Ploiești s-au derulat în mod corect.
– Acești inculpați care fac acuzații nereale au invocat în fața instanței cereri și excepții care au fost respinse. Inculpatul Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare ale DNA. El a fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploiești. De foarte multe ori prezența sa a fost solicitată de procurori, dar de foarte multe ori acest inculpat s-a prezentat din proprie inițiativă a formulat denunțuri împotriva altor persoane.
– După condamnarea membrilor familiei Cosma, cei doi au început demersurile pentru a obține o pedeapsă mai mică. Astfel, vineri, persoane din anturajul lor s-au prezentat la DNA Ploiești și au început să amenințe procurorii că vor difuza la televizor înregistrări care să-i compromită. Procurorii nu s-au lăsat intimidați, știind că au procedat corect.
– Acea persoană a susținut că „vor să iasă pe televizor să facă scandal. Nu scăndăluț, e ditamai regia făcută.” Procurorii nu au cedat știind că au acționat legal și că nu au falsificat probe. Iată că duminică seara au apărut acele înregistrări care au fost descrise încă de vineri. Procurorii și polițistii de la Ploiești nu s-au temut. Inculpații au trecut la fapte și au devoalat faptele lor de șantaj. Acesta este unul dintre motive potrivit căruia lui Vlad Cosma i s-a ridicat protecția de martor protejat.
– Inspecția Judiciară s-a sesizat încă de luni. Cei doi colegi au sesizsat chiar ei CSM și Inspecția Judiciară pentru verificări.
– A fost pentru prima oară în mandatul meu când un procuror șef a fost investigat pentru fapte de corupție, investigat și condamnat. Alți procurori au fost trimiși în judecată. Atunci când au existat nereguli am sesizat CSM. Cred că sunt probleme în toate instituțiile, important este cum te raportezi la ele. La primul semn că un procuror nu a respectat legea, am acționat. Avem mecanisme interne de autocurățare. Acest lucru nu înseamnă că toți procurorii sunt la fel. DNA a obținut cele mai bune rezultate de la înfințarea instituției.
– Nu vorbim despre funcția mea, ci despre un mesaj care este trimis tuturor.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Kovesi: Procurorii din DNA nu falsifică probe și respectă legea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI