Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

La 1 august intră în vigoare convenția privind protecția femeilor față de orice fel de violență

violente fata de femei

Odată cu intrarea în vigoare, la 1 august, a Convenției privind prevenirea și lupta împotriva violenței față de femei și a violenței domestice, Europa joacă un rol de motor în protecția drepturilor femeilor în lume, apreciază Consiliul Europei într-un comunicat, preluat de Agerpres.
Documentul „Convenția de la Istanbul”, obligă statele care l-au ratificat să ia măsuri specifice pentru lupta împotriva tuturor formelor de violență față de femei, indiferent că e vorba de hărțuire (îndeosebi sexuală), de violență domestică, de mariaj forțat sau de mutilări genitale feminine.
Toate statele trebuie să acționeze acum pentru a ameliora viața a numeroase femei și fete„, a declarat Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei într-un mesaj video, ce vizează încurajarea statelor membre care n-au semnat încă documentul să-l semneze și să-l ratifice.
Unul dintre punctele forte ale Convenției — deschisă tuturor țărilor — constă în crearea unui grup independent de experți care va întocmi rapoarte despre respectarea normelor sale de către state„, subliniază secretarul general al CoE.
Potrivit unor recente analize, legi și practici în lupta împotriva violenței față de femei în statele membre ale Consiliului Europei, guvernele au adoptat inițiative promițătoare și măsuri care reflectă directivele enunțate în Convenție. Dar această analiză, publicată de Comisia pentru egalitate între femei și bărbați a Consiliului Europei, indică totodată existența unor lacune și insuficiențe.
Oferind un cadru complet și constrângător din punct de vedere juridic, Convenția va încuraja măsurile de prevenire și de protecție și va trebui să ducă la o creștere a anchetelor, a proceselor și a condamnărilor autorilor violenței.
Organizațiile neguvernamentale, statele și societatea civilă vor marca intrarea în vigoare a Convenției pe 19 septembrie la Roma, în cadrul unei conferințe internaționale organizate de Consiliul Europei, Ministerul italian de Externe și Camera Deputaților a Parlamentului Italiei.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “La 1 august intră în vigoare convenția privind protecția femeilor față de orice fel de violență”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI