LA MULTI ANI maestrului BENONE SINULESCU!

benone-sinulescu1

La ceasul amintirilor spune că Dumnezeu a fost darnic cu el. Magia răscolitoare a cântecului l-a atins pe Benone Sinulescu din copilărie, iar românii păstrează în inimi, ca pe o neprețuită comoară, nemuritoarele refrene ce le-au alinat sufletele. Visul său a fost să răsplătească prin truda sa tot ce i-a daruit acest pământ strămoșesc, să facă să se vorbească cu respect și admirație despre acesta. Nu a rămas rob al nostalgiilor, ci a îmbrăcat muzica sa într-o haină modernă, aducând-o la lumina vremurilor noi, mai aproape de tineri. Benone Sinulescu își sărbătorește astăzi ziua de naștere, iar Lumea Presei îi urează un călduros „La multi ani!„.

Benone Sinulescu, `Nea Beni`, cum îi place să fie alintat, s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu, județul Buzău. Fiu de părinți muncitori și de o verticalitate rară, Benone Sinulescu a avut chemare către muzică încă de la o vârstă fragedă.
La 12 ani ştia din memorie cântecele Mariei Tănase şi pe cele ale Mariei Lătăreţu, iar la 18 ani înregistra primele melodii.

De-a lungul carierei, cântăreţul a susţinut concerte în faţa a mii de oameni, atât în ţară cât şi în străinătate. A colaborat cu artişti importanţi de muzică populară, precum Irina Loghin, dar şi cu trupe româneşti, Ro-Mania şi K1.

Printre melodiile de succes ale artistului se numără „Radu mamii”, „Crâşmăriţa din Buzău”, „Dulce-i vinul”.

Pe parcursul activității sale a obținut numeroase premii și distincții, discuri de aur pentru numărul mare de unități vândute, iar în anul 2003 a obținut premiul Ministerului Culturii pentru întrega activitate și a fost decorat de către Președinția României.

Benone Sinulescu este primul artist de muzică populară al cărui videoclip a fost difuzat pe postul muzical MTV. În anul 2002, cântăreţul a primit în cadrul Galelor RBA un premiu pentru întreaga activitate.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “LA MULTI ANI maestrului BENONE SINULESCU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei