Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-a desfăşurat Şedinţa de lucru bilaterală România – Germania în cadrul Proiectului „Sisteme de acumulare a energiei fără metale platinice – ReEnStore”.

Sedinta-de-lucru-bilaterală-România-Germania
În perioada 15-16 septembrie 2014, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa a avut loc Şedinţa de lucru bilaterală România – Germania în cadrul Proiectului „Sisteme de acumulare a energiei fără metale platinice – ReEnStore”. În cadrul acestei manifestări, o delegaţie de experţi din Germania, specializaţi în tehnologii de electroliză, procese catalitice în celule de combustie şi baterii de înaltă performanţă, au prezentat experienţa şi realizările în domeniu.

Colectivul Institutului pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE), coordonat de prof.univ.dr.ing. Eden Mamut, a prezentat experienţa echipei din Constanţa în domeniul celulelor de combustie, al sistemelor de procesare a biomasei şi de reformare a biogazului pentru producerea de hidrogen. De asemenea, s-au făcut prezentări ale activităţilor finanţate de către Agenţia Spaţială Română în domeniul dezvoltării de celule de combustie pe bază de uree şi a proceselor din celulele de combustie în condiţii de gravitate redusă, prin proiectele Opti Flow şi Fcto Out Space.
Au fost evaluate oportunităţile de colaborare în cadrul programelor Platformei europene pentru hidrogen şi celule de combustie şi din cadrul Strategiei Dunării. Pe baza analizelor şi a schimbului de cunoştinţe şi bune practici, a fost întocmită o listă de activităţi care vor fi derulate în perioada următoare, astfel:
• Între INSAE din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi Centrul de Cercetare pentru Celule de Combustie din cadrul Universităţii din Duisburg se va semna un acord de colaborare care va permite utilizarea reciprocă a facilităţilor de cercetare, schimbul de cadre didactice, cercetători şi studenţi;
• Se va organiza o platformă de colaborare între instituţii din România, Germania, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia, dedicată transferului de cunoştinţe şi bune practici în domeniul tehnologiilor de producere şi utilizare a hidrogenului şi celulelor de combustie;
• Părţile vor colabora la pregătirea de propuneri de proiecte pentru programe de finanţare europene în domeniul utilizării tehnologiilor de prelucrare a apelor poluate în vederea producerii de biomasă şi hidrogen, dezvoltarea de componente originale pentru celulele de combustie şi integrarea tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen în sistemele de valorificare a surselor de energie regenerabile.
La întâlnirea cu rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prof.univ.dr. Sorin Rugină, în numele delegaţiei specialiştilor din Germania, Sebastian Stypka, cercetător la Centrul de Cercetare în domeniul celulelor de combustie de la Duisburg, şi-a exprimat aprecierile pentru realizările colectivului din cadrul OUC şi interesul deosebit pentru iniţierea unei colaborari pe termen lung.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “La Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-a desfăşurat Şedinţa de lucru bilaterală România – Germania în cadrul Proiectului „Sisteme de acumulare a energiei fără metale platinice – ReEnStore”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI