Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Liga Navala Romana aniverseaza 87 de ani de la infiintare

Liga-navala-romana
Liga Navală Română organizează joi, 12 martie 2015, de la ora 16.00, la Cercul Militar Constanța, adunarea festivă cu ocazia împlinirii a 87 de ani de la înființare.

În cadrul acestei adunări festive va avea loc lansarea cărții „Lupta aero-navală de la Constanța din 26 iunie 1941. Cine a scufundat distrugătorul-lider Moskva?”, autorul lucrării fiind cercetătorul științific în domeniul istoriei navale comandor (r) dr. Ioan Damaschin.
Autorul, împreună cu contraamiralul în retragere Petre Zamfir, fost ofițer la bordul distrugătorului „Regina Maria” și participant la luptă va prezenta, succint, conținutul lucrării în care este redat modul de desfășurare a celei mai mari lupte aeronavale, care a avut loc la larg de Constanța, la distanță de 6 – 12 mile marine (cca. 10 – 20 de kilometri).
La această luptă, desfășurată la patru zile de la declanșarea războiului în zona Mării Negre au participat forțe aeriene, navale, submarine și de litoral: aviație română, germană și sovietică, nave de suprafață sovietice și românești, submarine sovietice și românești, artilerie de coastă românească și germană, baraje de mine marine pentru apărarea litoralului.
Cele două distrugătoare-lider sovietice atacatoare, „Moskva” şi „Harkov”, au reușit să incendieze un rezervor de petrol și un tren german cu muniții, fără pierderi umane de partea română. Pierderile forțelor atacatoare au fost foarte mari: distrugătorul-lider „Moskva”, submarinul „ȘCI-206”, un avion și peste 300 de marinari.
Epava navei „Moskva” a fost descoperită în luna mai 2011 de o echipă de scafandri români, ucraineni și ruși, sub egida fundației „Respiro Diving Water”, condusă de scafandrul român de mare adâncime Mircea Popa.
La activitate sunt invitați să participe: membri ai Ligii Navale Române, ai Clubului Amiralilor, ai Ligii Ofițerilor de Marină, ai Sindicatului Liber al Navigatorilor, ai Ligii Maiștrilor de Marină, ai Ligii Militarilor Profesioniști, ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, ai Asociației Cultul Eroilor, ai Asociației Române pentru Propaganda Aviației, studenți și elevi.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Liga Navala Romana aniverseaza 87 de ani de la infiintare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI