Liviu Dragnea, adevărul despre legea salarizării unitare

Liviu Dragnea
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Craiova, că prin legea salarizării unitare, la care a lucrat împreună cu Lia Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov, se va încheia perioada în care românii au fost plătiți cu „salarii de mizerie” în țara lor, pentru că românii au dreptul la salarii decente.

„La legea salarizării unitare am lucrat de luni bune împreună cu Olguța Vasilescu și cu Darius Vâlcov, un alt oltean, fostul ministru de finanțe, este o lege care pune în practică ceea ce noi am spus în campania electorală, eu cred că avem puterea, capacitatea și obligația să încheiem perioada în care românii au fost plătiți cu salarii de mizerie în țara lor. Românii au dreptul la salarii mari, au dreptul șa salarii decente, au voie să își ceară drepturile. Eu nu vreau ca vreun român să fie plătit nemeritat, dar nici nu cred că este normal, cinstit, omenește să stai indiferent când un om merge la muncă, iar când se întoarce acasă nu știe dacă poate să ia ceva la copii, nu știe dacă poate să pună ceva deoparte, nu știe dacă are bani să-și trimită copilul la școală, el e preocupat să știe că are un loc de muncă, este păcălit inclusiv așa cum se calculează pensia de ani de zile”, a spus liderul social-democraților, la Conferința extraordinară a PSD Dolj.
Dragnea a mai afirmat că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ar trebui să prezintă sumele de sute de milioane de euro din banii românilor pe care le scot din țară firmele din străinătate și cu se se aleg în final cei care depun bani „la un anumit pilon de pensii”, scrie Agerpres.
Dragnea a subliniat că cei care critică creșterea salariului minim și decizia de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei să devină filosofi după ce vor trăi cu acele sume.
„Despre pensii am fost criticați că suntem populiști, că de ce să avem impozit zero la pensiile sub 2.000 de lei. Păi această țară, pe care am moștenit-o, de cine a fost construită? Nu cumva de pensionari? Toate companiile vândute nu cumva au fost făcute de pensionari? Rețelele electrice, termocentrale, hidrocentrale, centrale electrice, drumuri, căi ferate, nu cumva le-au făcut pensionarii în această țară. Nu cumva merită respectul tuturor? Au respectul meu profund, dar trebuie să aibă și respectul celor care critică această această măsură și care ar trebui să se gândească de zece ori înainte să scoată asemenea aberații. (…) Sigur că am fost certați de ce mărim salariul minim. Să vină să trăiască cu 800 de lei, să facă și naveta și să trăiască cu 800 de lei și atunci să devină filosofi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Liviu Dragnea, adevărul despre legea salarizării unitare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI