MAE: Apa mării din Bulgaria, infectată cu hepatita A

marea neagra varna infestată

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria, sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, asupra faptului că, potrivit informațiilor publicate de specialiștii bulgari în hepatologie, în urma inundațiilor provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna și unele stațiuni bulgărești la Marea Neagră, există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Inspecția Regională de Sănătate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, că, urmare unor analize ale apei de mare din zona ”Plaja ofițerilor- Varna” s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică ” Escherichia coli” și ”enterococi intestinali „.

Specialiștii recomandă turiștilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu strictețe regulile igienico-sanitare și, pentru siguranță, cei care își petrec vacanța pe litoralul bulgăresc în acest an, să se vaccineze împotriva hepatitei A.

Cu toate acestea, un specialist bulgar intervievat de Radio Focus a explicat că „boala mâinilor murdare”, aşa cum mai este numită hepatita A, nu reprezintă o ameninţare reală pentru Bulgaria. Întrebat dacă oamenii care intră în contact cu apa presupus contaminată se pot infecta uşor cu acest virus, profesorul Mira Kozhuharova a subliniat că avertismentele autorităţilor sunt exagerate, neexistând niciun pericol iminent.

Expertul bulgar a oferit câteva sfaturi, cum ar fi spălarea mâinilor şi a alimentelor, pregătirea hranei în condiţii de curăţenie, având în vedere că hepatita A apare în fiecare an, nefiind influenţată de vreme.

De asemenea, reprezentanţii MAE recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât şi a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE: Apa mării din Bulgaria, infectată cu hepatita A”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI