MAE condamnă atacurile asupra românilor din Belfast

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că poliția nord-irlandeză investighează atacurile împotriva unor cetățeni români și est-europeni care au avut loc recent la Belfast, Irlanda de Nord, pentru a stabili dacă acestea pot fi încadrate ca infracțiuni care au ca element constitutiv ura îndreptată împotriva unor persoane de altă naționalitate.
Referitor la informațiile privind atacurile împotriva unor cetățeni români și est-europeni care au avut loc recent la Belfast, Irlanda de Nord, MAE precizează că prin intermediul Ambasadei României la Londra și al Biroului Consular din Edinburgh s-a autosesizat cu privire la aceste cazuri și a intrat în contact direct cu poliția locală din Belfast, Guvernul local și reprezentanții comunităților de români din Belfast, în vederea obținerii unor informații detaliate cu privire la aceste incidente. Având în vedere că în ultimele luni au avut loc mai multe incidente în zona de est a orașului, poliția nord-irlandeză investighează, în prezent, fiecare dintre aceste incidente pentru a stabili dacă acestea pot fi încadrate ca infracțiuni care au ca element constitutiv ura îndreptată împotriva unor persoane de altă naționalitate (hate crimes)„, se arată într-un comunicat al MAE remis miercuri Agerpres.
Potrivit Ministerului de Externe, Ambasada României la Londra şi Biroul Consular din Edinburgh au solicitat informaţii pe această temă de la poliţia locală din Belfast, Guvernul local şi reprezentanţii comunităţilor de români din Belfast.
Ministerul Afacerilor Externe are încredere că autorităţile locale vor clarifica în cel mai scurt timp circumstanţele producerii acestor incidente şi îşi exprimă aşteptarea că asemenea fapte nu vor rămâne nepedepsite iar autorităţile nord-irlandeze iau măsurile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu escaladeze„, se arată în comunicatul MAE.
O serie de agresiuni care vizează imigranţi români au avut loc, luni seară, la Belfast, cazul fiind anchetat de autorităţile locale, relatează Mediafax care citează ediţia online The Guardian. În cartierul East Belfast, persoane rămase neidentificate au spart geamurile unui vehicul, pe care apoi l-au stropit cu vopsea. Pe un gard din apropiere a fost scris mesajul „Românii, afară!”, iar geamurile unei clădiri au fost sparte.
În data de 18 iulie, site-ul Irishnews.com a relatat că trei bărbaţi au fost arestaţi în urma incendierii unei maşini aparţinând unei familii de români, la Holylands, la sud de Belfast.
Iar pe 30 aprilie un român care mergea cu bicicleta în partea de est a Belfastului a fost atacat cu fecale de către un bărbat necunoscut. În urma atacului, victima a primit îngrijiri, la spital. Poliţia a anunţat că investighează agresiunea ca fiind motivată de ură.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE condamnă atacurile asupra românilor din Belfast”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI