MAE a initiat demersuri în privinta româncelor abuzate în Italia

Femei abuzate in Italia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a iniţiat demersuri pe lângă autorităţile italiene privind situaţia semnalată în presă referitoare la românce care ar fi fost abuzate la locul de muncă în Italia, se arată într-o precizare a MAE transmisă, Lumea Presei.

MAE arată că are în atenţie situaţia iar Consulatul României la Catania a contactat atât Procuratura din cadrul Tribunalului din Ragusa, cât şi Comandamentul Carabinierilor din Monreale – Provincia Palermo pentru informaţii suplimentare.
Totodată, comandantul Carabinierilor din Monreale a precizat faptul că, „în declarația dată unei publicații, nu s-a referit la persoane de naționalitate română”.
Consulatul României la Catania a solicitat o întrevedere cu prefectul din Ragusa, întâlnirea urmând să aibă loc în cursul acestei săptămâni.
„Subliniem faptul că, până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români afectați de aceste incidente”, arată MAE.
MAE, prin reprezentanțele diplomatice și consulare acreditate pe teritoriul Republicii Italiene, își reafirmă disponibilitatea permanentă de a acționa imediat, conform competențelor, pe linia acordării asistenței și protecției consulare.
Totodată, MAE reiterează rolul extrem de util al mecanismului de înregistrare voluntară la misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate, cu ajutorul căruia românii își pot anunța prezența în regiune, în vederea primirii asistenței necesare în situații de urgență.
În strictă concordanță cu prevederile convențiilor internaționale în materia exercitării competențelor consulare, Ministerul Afacerilor Externe al României, prin Ambasada României la Roma și Consulatul României la Catania, folosește în continuare toate mecanismele de cooperare cu autoritățile italiene competente, în scopul adoptării măsurilor imediate de verificare și investigare a sesizărilor primite.
MAE amintește că are în derulare, împreună cu Ambasada României în Italia și Ministerul Muncii, campanii de informare pentru cetățenii care doresc să muncească în străinătate. „Spre exemplu, prin Biroul Atașatului pentru probleme de muncă, a fost realizat Ghidul lucrătorului român în Italia”, indică sursa citată.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE a initiat demersuri în privinta româncelor abuzate în Italia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI