Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MAE: Romania saluta demersurile pentru realizarea unui acord de incetare a focului in Siria

Ministerul afacerilor externe

România salută demersurile recente ale comunităţii internaţionale pentru realizarea unui acord de încetare a focului în Siria şi deschiderea culoarelor de acces pentru asistenţa umanitară.
Țara noastră va continua să acorde sprijin refugiaţilor sirieni şi statelor din vecinătatea Siriei care adăpostesc refugiaţi.
La recenta Conferinţă a donatorilor pentru Siria şi regiune, desfăşurată la Londra în 4 februarie 2016, România a anunţat o contribuţie de 420.000 de euro, pentru anii 2016-2017, destinată în principal refugiaţilor sirieni din Turcia, Iordania şi Liban.
Ţara noastră susţine necesitatea aplicării imediate a Rezoluţiei 2254, aprobată în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU în 18 decembrie 2015 şi care stipulează obligativitatea părţilor implicate în conflict a opri deîndată atacurile asupra populaţiei şi obiectivelor civile şi de a asigura accesul neîngrădit al ajutoarelor umanitare, concomitent cu ridicarea asediilor asupra localităţilor şi oprirea bombardamentelor asupra cetăţenilor„, se arată în comunicatul MAE.
Totodată, sprijină activ iniţiativa lansată de Emisarul Special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, privind procesul de consultare politică de la Geneva şi reluarea consultărilor foii de parcurs adoptată în Consiliul de Securitate al ONU.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE: Romania saluta demersurile pentru realizarea unui acord de incetare a focului in Siria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI