Mai mult de jumătate dintre tineri aleg universitatea in functie de sansele de angajare

universitate-tinerii-studenti

Mai mult de jumătate dintre tinerii şi părinţii cu copii între 16 şi 23 de ani aleg universitatea în funcţie de şansele de angajare imediat după absolvire, potrivit unui studiu iniţiat de Universitatea Româno-Americană din Bucureşti.
Studiul realizat de D&D Research la iniţiativa Universităţii Româno – Americane măsoară percepţiile, nevoile, atitudinile şi elementele decizionale privind învăţământul superior.
Conform cercetării, pentru tinerii şi părinţii din România, cel mai important la o universitate din punct de vedere al viitorului profesional este ca „studenţii săi să aibă şanse mari să se angajeze imediat după absolvire„, apoi ca instituţia „să aibă parteneriate cu firme care oferă studenţilor internshipuri„.
În ceea ce priveşte eficienţa unei Universităţi, cel mai important criteriu este „capacitatea sa directă de a permite absolventului său să se angajeze cât mai rapid„.
În ceea ce priveşte intenţia de continuare a studiilor, numai 38% din participanţi nu au încă în planuri studii post universitare clar conturate, iar aproximativ 56% sunt deja decişi pentru un master.
Studiul a fost realizat în luna mai şi este reprezentativ la nivel naţional pentru oraşe cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologică a fost efectuată telefonic pe un eşantion de 673 de persoane – tineri de 16 – 23 ani (50%) şi părinţi cu copii între 16 – 23 ani (50%).

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mai mult de jumătate dintre tineri aleg universitatea in functie de sansele de angajare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei