Mai multe restaurante şi un fast food de pe litoral, sancţionate de DSVSA Constanţa

Controale la 56 de unitati alimentare
Seria controalelor în unităţile localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, a continuat şi în acest weekend, 15-16.07.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 56 de unități, iar pentru abaterile de la legislație, şase restaurante şi o unitate tip fast food au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.
În urma acestor controale s-au constatat unele deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie și etichetarea sau depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Reprezentanții SVSA Constanta reamintește că, unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.
Avem o activitate destul de intensă pe litoral, în primul rând pentru că este început de vacanță și nu întotdeauna agentul economic își intră de la bun început în capabilități. Pentru noi, nu amenda este un scop în sine, nu asta ne-o dorim, amenda este o formă corectivă, pe care o aplicăm atunci când nu sunt respectate condițiile de siguranță alimentară. Avem și agenți economici, care, deși au fost amendați și le-a fost suspendată sau interzisă activitatea, continuă să vândă, dar ei intră astfel sub incidența zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cât posibil riscul apariției de toxiinfecție alimentară. Nu amenzile, nu confiscările sunt scopurile noastre, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecții alimentare” a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mai multe restaurante şi un fast food de pe litoral, sancţionate de DSVSA Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei