Marinarii militari isi comemoreaza eroii la Manastirea Cozia

monumentul-eroilor-constanta
Militarii din Forțele Navale organizează joi, 21 mai, cu prilejul Zilei Eroilor, un ceremonial militar și religios în memoria contraamiralului Horia Macellariu, care își doarme somnul de veci alături de domnitorul Mircea cel Bătrân, la Mănăstirea Cozia.

Horia_Macellariu

Contraamiralul Horia Macellariu a luptat în cel De-al Doilea Razboi Mondial, fiind unul dintre comandanții distrugătorului „Regina Maria”, activitate pentru care a fost decorat cu Ordinul Coroana României și Crucea de Cavaler al Crucii de Fier.
Garda de onoare va fi alcătuită din patru studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, prestigioasă instituție de învățământ de marină care poartă numele domnitorului Țării Românești,”…până la Marea cea Mare”.
La Monumentul Eroilor din cimitirul mănăstirii vor fi depuse coroane de flori din partea Statului Major al Forțelor Navale, a Clubului Amiralilor, a Ligii Ofițerilor de Marină Militară, a Ligii Maiștrilor Militari de Marină și a Ligii Navale Române.
Marinarii militari participă joi, 21 mai, la ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Babadag și Tulcea, astfel:
CONSTANȚA
Intervalul orar 13.00 – 15.00 – la Grupul Funerar al Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 – Cimitirul Central și la Monumentul Eroilor Români căzuți în cel De-al Doilea Război Mondial.
MANGALIA
Ora 12.00 – la Complexul Monumental din Piața Republicii
BABADAG
Ora 12.00 – la Monumentul Eroilor.
TULCEA
Ora 12.00 – la Cimitirul Eroilor.
La ceremonii vor lua parte reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, Bisericii Ortodoxe Române, Ligii Navale Române, veterani de război, ofițeri în rezervă și în retragere.
De asemenea, la cercurile militare din Constanța, Mangalia, Tulcea și la Muzeul Marinei Române sunt organizate activități culturale dedicate acestei zile.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Marinarii militari isi comemoreaza eroii la Manastirea Cozia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI